Wulff vild med Wolf

Det er ingen nyhed at tysk Pinot Noir – a.k.a. Spätburgunder på de kanter – kan være fremragende. Det er heller ingen hemmelighed, at den oftest har et bedre prispunkt end dens franske fætre i Bourgogne. Men at man (læs: jeg) kunne få være heldig at få så dejlig Pinot Noir til bare 109 kr., som jeg fik forleden, var en overraskelse af den gode slags.

Det var en spændstig, letbenet type, der krydsede mit spor i form af Villa Wolf Pinot Noir 2016: En saftig og mundvandsfremkaldende rødvin med masser af røde bær i duft og smag. Ret spinkel – men alligevel med runde kanter og med en god balance mellem frugt og syre. Den kan formentlig sagtens serveres let afkølet, men jeg tog den ved stuetemperatur i et stort glas, og det holdt virkelig!

Navnet Wolf klinger familiært i ørerne på mig, der bærer efternavnet Wulff, men det er hverken en Wolf eller en Wulff, der laver vinene. Bag Villa Wolf, der ligger i den sydtyske region Pfalz, står en af Tysklands kendte vinmagere, Ernst Loosen, der især er berømt for sit arbejde med Riesling. Han er også udnævnt som Decanter’s man of the year for netop sine Riesling-skills – men altså… jeg giver ham gerne en medalje for hans Pinot Noir også – plus 5 ❤️❤️❤️❤️❤️. Vielen dank für die Blauburgunder, siger jeg bare! Du kan træffe Wolf hos wine.dk – du skal bare klikke her.

Jeg var virkelig vild med Wolfs Pinot Noir, og jeg vil naturligvis udforske villaens repertoire, der blandt andet også tæller Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer, inden for den nærmeste fremtid.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen