Veganer til kødgilde

Forleden var jeg havnet i en situation, hvor jeg havde en veganer med til bords – og en servering af talrige kødretter på programmet.  Heldigvis var veganeren i dette tilfælde den slags gæst, man kunne hive proppen af og hælde op i glas, og jeg undgik store konfrontationer ved middagsbordet. Det er ikke sikkert, det […]

Blomsterne og bierne

Økologisk vin fra Rema 1000 er ægte value for money … Økologisk vindyrkning er mere skånsom for naturen, fordi der ikke bruges ukrudts- og insektmidler i vinmarken. Det er rigtig godt for blomsterne og bierne, der hygger sig mellem vinstokkene. Økologisk landbrug som guf for biodiversiteten er tilsyneladende også temaet for etiketdesignet på italienske Pasquas økologiske […]

Courgette-frikadeller

Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]

French Dining Week

French Dining Week er den franske udgave af Dining Week, og den franske version af resturantfestivalen løber af stabelen i uge 24 (9. til 16. juni 2019). En lang række restauranter landet over deltager, og alle serverer en fransk tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif.  Jeg har fået et par billetter, som jeg […]

New Zealand i glasset

Jeg har hørt en masse godt om New Zealand, men aldrig været der. Jeg forbinder blandt andet landet med får, kiwifrugter og Manuka-honning. Men New Zealand sender også ambassadører for landet ud i verden i form af skøn vin. For eksempel den knitrende skarpe og elegante Sauvignon Blanc fra Kumeu River Wines, som jeg smagte […]

Kalveragout & vinen til

Da jeg besøgte den franske ambassadør, Caroline Ferrari, fremhævede hun blanquette de veau som en ret, hun holdt meget af. Hvis hun fik en dansker på besøg, der aldrig før havde smagt fransk mad, var det denne klassiker, hun ville servere. Hvis ikke du bliver inviteret på kalveragout på ambassaden, kan du jo altid lave […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen