Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]
Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]
French Dining Week
French Dining Week er den franske udgave af Dining Week, og den franske version af resturantfestivalen løber af stabelen i uge 24 (9. til 16. juni 2019). En lang række restauranter landet over deltager, og alle serverer en fransk tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif. Jeg har fået et par billetter, som jeg […]
Løgismose & Netto
Løgismoses samarbejde med Netto har over de sidste mange år øget min grad af begejstring for lavprissupermarkedet, og nu har Løgismose også lavet en serie af hverdagsvin dertil. Endnu en grund til at svinge forbi Scottie … Løgismoses udvalg af dagligvarer i Netto ryger tit og ofte i min indkøbskurv: Jeg er fan af deres […]
New Zealand i glasset
Jeg har hørt en masse godt om New Zealand, men aldrig været der. Jeg forbinder blandt andet landet med får, kiwifrugter og Manuka-honning. Men New Zealand sender også ambassadører for landet ud i verden i form af skøn vin. For eksempel den knitrende skarpe og elegante Sauvignon Blanc fra Kumeu River Wines, som jeg smagte […]
Gastronomisk snak med Frankrigs ambassadør
Caroline Ferrari blev indsat i efteråret 2018 som efterfølger til François Zimeray, og jeg synes, det kunne være spændende at tale med den nye ambassadør om hendes forhold til gastronomi – i Frankrig og Danmark. Jeg besøgte hende en majdag på ambassaden i København. Det er som at rejse til Frankrig. Jeg skal vise pas, […]
Kalveragout & vinen til
Da jeg besøgte den franske ambassadør, Caroline Ferrari, fremhævede hun blanquette de veau som en ret, hun holdt meget af. Hvis hun fik en dansker på besøg, der aldrig før havde smagt fransk mad, var det denne klassiker, hun ville servere. Hvis ikke du bliver inviteret på kalveragout på ambassaden, kan du jo altid lave […]
Guide: Vin til konfirmationen
Forår er sæson for konfirmationer, og landet over skal der festes. Men hvad serverer man egentlig af vin, når der er buffet i farvandet og vindrikkere af en hver tænkelig art? Konfirmationen er ikke en fest, hvor man skal udfordre gæsterne med en lille niche-vin for særligt indviede. Det går ikke. Når famile og venner […]
Vin til frøer og nymfelår
Auguste Escoffier er en af det franske køkkens helt store helte. Han stod blandt andet bag opfindelsen af ‘de fem grundsaucer’, og så fik han englænderne til at spise frølår – godt nok uden at de vidste det. Escoffier, der udøvede sin gastronomi fra nogle af de fineste restauranter i Europa (Carlton, Grand Hôtel, Ritz, […]
Provencalsk hvidvin og håndsyede sko
Foråret er en særlig tid fyldt med lykke, begejstring og ting, der kan drive vinterdepressionen ud af kroppen. Det er jo meget forskelligt, hvad folk begejstres over. Hvis man har pollenallergi, er lykken nok ikke entydig. Men typisk hører man folk juble over længere dage, blomster og træer, der springer ud og overgang fra kunstgræs […]