Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif …

Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har du ikke orangeblomstvand ved hånden, kan det sagtens udelades.

1 stor portion hyldeblomstsaft

Du skal bruge:
40 hyldeblomstskærme
50 g citronsyre
3 øko-citroner
2 spsk. orangeblomstvand
2 kg rørsukker
2 l vand

Sådan gør du:
Start med at cykle en tur ud på engen og find et hyldetræ. Pluk 40 flotte blomsterskærme, og skynd dig hjem i køkkenet.

Skær skrællen af citronerne med en skarp kniv, og læg dem til siden. Pil nu den hvide – og bitre – del af skrællen af med fingrene. Smid den hvide skal væk. Skær citronerne i skiver, og fjern alle kerner.

Klip hyldeblomsterne af stilkene, og kom dem i en stor skål eller gryde sammen med citronsyre, citronskal og -skiver samt orangeblomstvand.

Kog vand og sukker op, og hæld den kogende sirup over blomsterne, når sukkeret er helt opløst.

Lad blomsterblandingen trække på køl i 3-5 dage – alt efter hvor tålmodig du er. 5 dage er bedst efter min mening. Si saften over på flasker eller frys ned i portioner.

Nu har du dansk sommer-ekstrakt, som du frit kan råde over, blandt andet når du har hvidvinsrester. Tag et stort vinglas, fyldt op med is, tilsæt en hyldeblomstsaft, hvidvin og eventuelt en citron-, lime eller appelsinskive. Servér fluks!


Andre sommerdrinks

Få opskrift på vandmelon-frosé her!

Eller den klassiske italienske drink med ferskenpuré og prosecco: Bellini. Den opskrift finder du her.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen