Indtil for to år siden var Karen Blixen bare hende den sære, gamle storyteller iført fjerboa, rævepels og cigaretter. Hende med de fantastiske fortællinger og farmen i Afrika. Spændende og mystisk, men ikke en del af min verden. Men ved et tilfælde flyttede hun ind i min interessesfære, der altid cirkler om det næste måltid […]
Little miss tændstik
Jeg er dedikeret sauvignon blanc-fan, og det var derfor med stor spænding, at jeg forleden kastede mig over en flaske hvidvin med en sød lille tændstikdame på etiketten fra den lidt oversete appellation Quincy. Propperiet, som importerer hvidvinen her fra Frankrig, skriver på deres hjemmeside, at de ikke går op i etiketter, men at det […]
Veganer til kødgilde
Forleden var jeg havnet i en situation, hvor jeg havde en veganer med til bords – og en servering af talrige kødretter på programmet. Heldigvis var veganeren i dette tilfælde den slags gæst, man kunne hive proppen af og hælde op i glas, og jeg undgik store konfrontationer ved middagsbordet. Det er ikke sikkert, det […]
Blomsterne og bierne
Økologisk vin fra Rema 1000 er ægte value for money … Økologisk vindyrkning er mere skånsom for naturen, fordi der ikke bruges ukrudts- og insektmidler i vinmarken. Det er rigtig godt for blomsterne og bierne, der hygger sig mellem vinstokkene. Økologisk landbrug som guf for biodiversiteten er tilsyneladende også temaet for etiketdesignet på italienske Pasquas økologiske […]
Kvindevin i køkkenet: Stop spild af vin!
Sommervine under 70 kroner
Courgette-frikadeller
Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]
Vin til studentergildet
I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet … Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne […]
Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]
French Dining Week
French Dining Week er den franske udgave af Dining Week, og den franske version af resturantfestivalen løber af stabelen i uge 24 (9. til 16. juni 2019). En lang række restauranter landet over deltager, og alle serverer en fransk tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif. Jeg har fået et par billetter, som jeg […]