Det lyder som en tryllekunst eller snyd og humbug. Men man kan faktisk få sig et glas af sin yndlingsvin uden at hive proppen af flasken. Det har det amerikanske firma Coravin sørget for. Der er mange grunde til at nøjes med et enkelt glas vin. Sundhedsmyndighederne anbefaler at nøjes med få genstande, og her […]
Østrigsk hattrick
At østrigerne er dygtige vinmagere, er ikke længere nogen nyhed – og blandt dem er producenten Markowitsch et sikkert valg. Hattrick er egentlig noget med tre mål i en fodboldkamp , men jeg har overført begrebet til min ikke særligt sportslige verden. Nogle dage betyder hattrick, at jeg har så meget gang i mit køkken […]
Klassiker: Chablis & østers
Ligesom du skal kunne dine klassikere inden for film, litteratur og musik, bør du som vinnørd interessere dig for Chablis. Gerne med østers til. It’s a classic. Den kvikke læser vil bemærke, at jeg er gået totalt i Blixen-mode. Jeg har forsøgt at gå i baronessens fodspor på alle mulige måder. Jeg har siddet på […]
En riesling, der rykker
Brisling & riesling
Det er selvfølgelig lidt fjollet at lave en smagning af ting, der rimer på hinanden. Men brisling og riesling var bare for oplagt til, at jeg kunne lade være. Ikke mindst fordi jeg havde en formodning om, at det ville virke… Jeg holder utrolig meget af riesling, og jeg holder utrolig meget af luksus-fiskekonserves. Så […]
På sporet af gastronomen Blixen
Indtil for to år siden var Karen Blixen bare hende den sære, gamle storyteller iført fjerboa, rævepels og cigaretter. Hende med de fantastiske fortællinger og farmen i Afrika. Spændende og mystisk, men ikke en del af min verden. Men ved et tilfælde flyttede hun ind i min interessesfære, der altid cirkler om det næste måltid […]
Little miss tændstik
Jeg er dedikeret sauvignon blanc-fan, og det var derfor med stor spænding, at jeg forleden kastede mig over en flaske hvidvin med en sød lille tændstikdame på etiketten fra den lidt oversete appellation Quincy. Propperiet, som importerer hvidvinen her fra Frankrig, skriver på deres hjemmeside, at de ikke går op i etiketter, men at det […]
Veganer til kødgilde
Forleden var jeg havnet i en situation, hvor jeg havde en veganer med til bords – og en servering af talrige kødretter på programmet. Heldigvis var veganeren i dette tilfælde den slags gæst, man kunne hive proppen af og hælde op i glas, og jeg undgik store konfrontationer ved middagsbordet. Det er ikke sikkert, det […]
Blomsterne og bierne
Økologisk vin fra Rema 1000 er ægte value for money … Økologisk vindyrkning er mere skånsom for naturen, fordi der ikke bruges ukrudts- og insektmidler i vinmarken. Det er rigtig godt for blomsterne og bierne, der hygger sig mellem vinstokkene. Økologisk landbrug som guf for biodiversiteten er tilsyneladende også temaet for etiketdesignet på italienske Pasquas økologiske […]