Riesling

En riesling, der rykker

Riesling er navnet på en af verdens mest kendte druer. Der laves vin på den verden over, og vinene spænder også vidt – fra det knastørre til det søde, fra det mineralske til det frugtige, fra det stille til det mousserende. 

Riesling … alene ordet får man lyst til at smage på. Og jeg har også altid lyst til at smage på vinene lavet af riesling, selv om riesling er en af de druer, der er blevet drevet rovdrift på med meget kedelige resultater til følge. Man kan godt være uheldig at få sådan noget rigtig ukærlig masseproduceret vin. 

Riesling er heldigvis meget mere end det og i øvrigt en interessant drue, fordi dens vine kan være ekstremt langtidsholdbare. Nogle siger helt op til 100 år for vine fra de bedste marker. Jeg anerkender, at det er sådan, og jeg respekterer, at der findes mennesker, der elsker den mørke petroleum-duftende riesling. Men jeg foretrækker min riesling ung, og for mig er sådan en pivfrisk riesling-vin noget af det mest elegante, raffinerede og delikate, der findes. 

En frisk delikatesse på flaske

Når man leder, er man indimellem også heldig at finde. I dette tilfælde var fundet en riesling fra et domaine i Alsace ved navn Schoffit. Og der var findeløn i form af en regulær delikatesse. Tænk på at bide i et sprødt, saftspændt, modent, grønt æble. Det var lige før, jeg kunne lyden af knasende æbleskal, der brydes, da jeg tog en tår. Wow er nok det mest dækkende ord for oplevelsen. Klassisk, umiskendelig Riesling-duft og smag, rund fylde og sylespids friskhed på samme tid. Virkelig en veldrejet vin med noget power og en lækker syre. Frisk med frisk på. I øvrigt er den økologisk, hvis der er nogen af mine læsere, der går specifikt efter øko-vin.  

Simply Wine forhandler Schoffits vine, og rieslingen her kan købes til 139 kr. pr. fl. v. køb af 6 stk. 

Domaine Schoffit, Riesling Vieilles Vignes Lieu-dit Harth 2016 får 5 store ❤️❤️❤️❤️❤️

Hop over på Simply Wines hjemmeside lige her …

LÆS her om mad og vin, der rimer: riesling og brisling!

Bonus: Schoffits vin til osten

OBS! Til oste-elskere bør det også nævnes, at Schoffit laver en ualmindelig dejlig sød vin på Gewürztraminer. Igen er det syren i vinen, der gør udfaldet i forhold til den succesfulde oplevelse. Sødme alene er kvalmende, men her mødes den af en skøn syre, og resultatet er virkelig godt. Mums. Jeg testede den til et udvalg af oste, og da jeg nåede til makkerparret rød primadonna og Schoffits Gewürztraminer, var der dømt jackpot.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ til Gewürztraminer, Cuvée Caroline, 2014

139 kr. pr. fl. v. køb af 6 stk. Læs mere og køb vinen her …  

.     

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen