Jeg elsker ærtesuppe, og selv om det bedste er at bruge danske, søde ærter til denne suppe, kan du altså sagtens lave den året rundt ved at bruge nogle gode frosne af slagsen. Jeg kan sagtens spise mig mæt i suppen med et godt brød til, men du kan også servere den med hjemmelavede croutoner […]
Gnocchi med avocadopesto
Vin til Mors dag
Denne artikel starter med en episode fra det virkelige liv … Datter: ”MOAAAR!!!!” Mig: ”Det er mit navn. Slid det ikke op.” Datter: ”Det er for sent. Det har vi allerede gjort!” Os begge: Latterkramper Jeg har ofte en 1:1-identifikation med tændstikdamerne i Maren Uthaugs tegninger. Jeg er hovedperson i et til tider absurd […]
Forklædt som Sauvignon Blanc
“Den smager nærmest som grape-juice”, udbrød jeg med et kæmpe smil. “Ja,” sagde min med-drikker med et noget mindre smil, “den er for sur for mig!” … Sådan er vi så forskellige! Jeg er grapefrugt-fan til fingerspidserne og helt ud i storetåen (og vi snakker str. 39/40, så der er langt)! Vinen vi var uenige […]
Smag med ørerne
Der er forskel på, hvor mange smagsløg man har. Jo flere smagsløg, desto mere intenst opfatter man smagen. Folk, der er særligt følsomme, kaldes supersmagere. Det gælder for cirka 25 % af befolkningen, og i den gruppe er der faktisk lidt flere kvinder end mænd, og måske er det derfor, det siges, at kvinder er […]
Gensynsglæde med Viognier
Jeg er vild med Viognier-druen, og da jeg omkring nytår opdagede, at Rema havde Viognier-vin på hylderne til 59 kr., og den oven i købet viste sig at smage virkelig dejligt, blev jeg oprigtig glad. Læs mere her. Men da jeg åbnede en flaske af 2016-udgaven for nylig, var den mindre aromatisk, mindre livlig og […]
Vin til asparges
Sauvignon Blanc fra New Zealand, tysk Riesling eller sprød Grüner Veltliner er alle gode bud på vin til asparges. Men forleden fik jeg en anden vin, der sammen med et bundt grønne asparges fejede benene væk under mig. Forestil dig at putte en gåtur i en nyudsprungen bøgeskov, den første is i forårssolen, duften af […]
Vin til påsken – kap. 1
Charmerende Chardonnay til en flad halvtredser
Da jeg forleden lavede et hit n’run i min lokale Fakta for at skaffe fornødenheder til 2 stk. influenzaramte børn, fik jeg pludselig jeg pludselig øje på en spændende opstilling af vin og glemte alt om yoghurt og børnepanodil for en kort stund. Det viste sig at være pivfrisk 2017-hvidvin fra Puglia i Italien. Ud […]