Vin til Mors dag

Denne artikel starter med en episode fra det virkelige liv …

Datter: ”MOAAAR!!!!”

Mig: ”Det er mit navn. Slid det ikke op.”

Datter: ”Det er for sent. Det har vi allerede gjort!”

Os begge: Latterkramper

 

Jeg har ofte en 1:1-identifikation med tændstikdamerne i Maren Uthaugs tegninger. Jeg er hovedperson i et til tider absurd set-up, hvor jeg skal lave en fransk fletning med den ene hånd, havregrød med den anden og samtidig svare på, om der findes en gud, om hamstere kan blive køresyge af at køre i Barbie-bil, og om jeg i øvrigt vil være så venlig at lave hønsefrikassé til aftensmad. Når ordet ”mor” er blevet sagt i hvert fald 300 gange, inden klokken har slået 7 lørdag morgen, så kan man godt ønske sig at spole tiden frem til ud på eftermiddagen, hvor man kan tillade at tage sig et glas vin.

Men det er altså også dejligt at være mor! Og det er dejligt at have en dejlig mor. Og hvis du er så heldig at være i besiddelse af sådan én, skal du forære hende en god flaske vin, som I måske endda er så heldige at kunne drikke sammen på Mors dag.

Din far kunne godt tænkes at være sådan én, som altid køber en ordentlig firehjulstrækker af en rødvin, der brager ned gennem svælget og lægger alt øde. Din mor har måske mere lyst til en spinkel, lille rødvin, en frugtig rosé eller en pivlækker hvidvin fra det der område i Frankrig, hvor hun rejste som ung og var forelsket i én, der hed Jean-Pierre. På Mors dag skal hun i hvert fald have et glas vin, hun kan lide.

 

Her er nogle bud på vin, du kan dele med din mor…

Rosé

Placér din mor på en liggestol i haven og forkæl hende med en sart lyserød rosé og saltmandler i rigelige mængder. Vælg en liggestol med hjul, så du nemt kan trille hende i seng bagefter, hvis det går så vidt. Få et godt bud på rosé her.

 

Hvidvin

Hvis I er ude i disciplinen vin uden mad, er det rarest med en frisk, fyldig og ikke alt for syrlig hvidvin. Prøv med Viognier. Har du været så venlig at lave et skaldyrsfad til hende, kan I godt vove jer ud i en hvidvin med lidt mere syre. Og husk så at få alle de spændende detaljer om Jean-Pierre, der var den flotteste fyr i sommeren 1968.

 

Rødvin

Lav en dejlig grøntsagstærte med courgetter, auberginer og peberfrugter, og servér den sammen med en gedeostsalat. Din mor skænkede dig livet – nu skænker du generøst op af en let afkølet mega lækker Pinot Noir fra Californien og er ligeglad med, at den koster 329 kr. flasken. En kikset blomsterbuket, der mest består af oasis og bladgrønt koster det samme.

 

Gaven til mig selv

Mine egne børn har nok ikke lært den slags tricks med at købe vin endnu, så hvis de overhovedet opdager, det er Mors dag, får jeg formentlig en perleplade til samlingen (hvis jeg selv gider at stryge den). Derfor har jeg selv lagt en flaske Vinho Verde på køl. Vinho Verde Loureiro, Quinta de Gomariz 2017 er den lækreste vin, jeg har fået i lang tid: Let prikkende på tungen, ultra frisk og – selv om det er banalt, må jeg sige det alligevel – forårsagtig ud over det sædvanlige. Da jeg drak et glas i aftensolen forleden, føltes det lige så lykkebringende som at få en dukkert på årets varmeste dag. Stærkt befordrende for godt humør. Løgismose har vinen, og dens pris på 89 kr./fl. (ovenikøbet på tilbud i øjeblikket) holdt op imod oplevelsen, kvalificerer den til 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Vinho Verde er god at drikke til asparges – læs mere her…

 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen