Portugal på dåse

Det kan godt være, ordet konservesdåse klinger lidt af tarvelig fattigmandskost, men det er bestemt ikke hele sandheden. Der findes producenter, der sørger for et ædelt og delikat indhold. Mine damer (og herrer) … mød konserves-aficonadoen Grøndal! Jeg har for nyligt stiftet bekendtskab med en af Danmarks førende importører af kvalitetskonserves: Martin Grøndal. Han er […]

Saltede citroner

Saltede citroner skal trække en hel måned, før du får fornøjelse af dem. Men tålmodighed er en dyd, og når tiden er gået, har du en ret fantastisk ingrediens, der vil give wow-effekt til lam, svin, fisk, fjerkræ, salater med videre. Saltede citroner Du skal bruge Et stort sylteglas6 økologiske citroner4 dl groft saltEt par […]

Vin til frøer og nymfelår

Auguste Escoffier er en af det franske køkkens helt store helte. Han stod blandt andet bag opfindelsen af ‘de fem grundsaucer’, og så fik han englænderne til at spise frølår – godt nok uden at de vidste det. Escoffier, der udøvede sin gastronomi fra nogle af de fineste restauranter i Europa (Carlton, Grand Hôtel, Ritz, […]

Chili con carne (og vinen dertil)

Min chili con carne er loadet med spidskommen, rødvin og mørk chokolade – krydret, tæt og intens. Og den kræver selvsagt en vin, der svarer til “farkroppen”. Forestil dig en sydamerikansk mand med store overarme og hår på brystet, der kaster med lasso og brændemærker kødkvæg, men som også klimprer en stille sang på sin guitar […]

Guacamole

Jeg foretrækker min guacamole ret mild. Jeg elsker virkelig hvidløg, men jeg synes, det er en disciplin, man skal udøve med forsigtighed – i hvert fald, når det gælder friske hvidløg. De bagte er en anden sag. Du kan selvfølgelig putte mere hvidløg i, og du kan også spæde guacamolen op med lidt skyr eller […]

(Verdens måske bedste) salsa

Genial til alle former for mexicansk mad, men også virkelig god som koldt tilbehør til et stykke stegt fisk, skaldyr eller kylling i stedet for en kold dressing. Få min opskrift på chili con carne og hjemmelavede tortillachips her. Ingredienser 1 agurk, i små tern (0,5 cm) 1 lille rødløg, finthakket 250 g søde tomater, […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen