Courgette-frikadeller

Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]

Spinattærte uden dej

Tærter plejer at have en bund af dej, men denne italienske spinatttærte er anderledes. Det er nærmest en slags bagt risotto med spinat – så hvis du godt kan lide risotto, skal du prøve den her. Den her tærte er efter min mening bedst som hovedret med en grøn salat med vinaigrette som suppleant. Hvis […]

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]

Frosé med vandmelon

Jeg er modstander af at hælde vin ud –  også selv om man ikke kan lide den. Hvis jeg har gjort et fejlkøb eller har sjatter tilovers, plejer jeg at koge sauce på resterne, men i sommervarmen kan man også bruge sine rosé-sjatter eller -fejlkøb til noget andet sjovt – nemlig frosé. Det er jo […]

Kalveragout & vinen til

Da jeg besøgte den franske ambassadør, Caroline Ferrari, fremhævede hun blanquette de veau som en ret, hun holdt meget af. Hvis hun fik en dansker på besøg, der aldrig før havde smagt fransk mad, var det denne klassiker, hun ville servere. Hvis ikke du bliver inviteret på kalveragout på ambassaden, kan du jo altid lave […]

Nordafrikansk perlespeltsalat

En salat med fylde og gennemslagskraft – mættende og fuld af smag, inspireret af det nordafrikanske køkken. Den kan klare sig solo med et godt stykke brød, men går fremragende i spænd med al slags grillet kød – navnlig lam og gris – og også skaldyr, fisk og fjerkræ. Salaten her er heller ikke spor […]

Portugal på dåse

Det kan godt være, ordet konservesdåse klinger lidt af tarvelig fattigmandskost, men det er bestemt ikke hele sandheden. Der findes producenter, der sørger for et ædelt og delikat indhold. Mine damer (og herrer) … mød konserves-aficonadoen Grøndal! Jeg har for nyligt stiftet bekendtskab med en af Danmarks førende importører af kvalitetskonserves: Martin Grøndal. Han er […]

Saltede citroner

Saltede citroner skal trække en hel måned, før du får fornøjelse af dem. Men tålmodighed er en dyd, og når tiden er gået, har du en ret fantastisk ingrediens, der vil give wow-effekt til lam, svin, fisk, fjerkræ, salater med videre. Saltede citroner Du skal bruge Et stort sylteglas6 økologiske citroner4 dl groft saltEt par […]

Vin til frøer og nymfelår

Auguste Escoffier er en af det franske køkkens helt store helte. Han stod blandt andet bag opfindelsen af ‘de fem grundsaucer’, og så fik han englænderne til at spise frølår – godt nok uden at de vidste det. Escoffier, der udøvede sin gastronomi fra nogle af de fineste restauranter i Europa (Carlton, Grand Hôtel, Ritz, […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen