En salat med fylde og gennemslagskraft – mættende og fuld af smag, inspireret af det nordafrikanske køkken. Den kan klare sig solo med et godt stykke brød, men går fremragende i spænd med al slags grillet kød – navnlig lam og gris – og også skaldyr, fisk og fjerkræ.
Salaten her er heller ikke spor dum som tilbehør til en god dåse sardiner (jeg kender en rigtig sardin-pusher, som du kan læse mere om her).
Du skal bruge
250 g perlespelt
1 håndfuld små søde tomater
1 agurk
2 nektariner
1 lille rødløg eller syltede rødløg, hvis du har
½ saltet citron (få opskriften her)
En stor håndfuld frisk mynte
En stor håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Chiliflager
Olivenolie
Peber
Sådan gør du
Kog perlespelten i ca. 15 minutter i usaltet vand. Det er vigtigt, da den saltede citron smager meget igennem. Hæld vandet fra og lad kernerne dampe lidt af.
Skær tomater, agurk og nektariner i små tern. Hak rødløget, myntebladene og korianderen fint. Den saltede citron skal choppes, så den næsten bliver til puré – det er ikke rart at få for store stykker i munden.
Bland det hele ned i perlespelten. Kernerne må godt være lune, når du blander det sammen. Kom et godt skvæt olivenolie i – ca. ½ dl, og krydr med peber og chiliflager.
Lad det stå og trække lidt, så de søde, salte, skarpe og stærke smage fordeler sig. Smag til, hvis du synes, salaten mangler noget.