Nordafrikansk perlespeltsalat

En salat med fylde og gennemslagskraft – mættende og fuld af smag, inspireret af det nordafrikanske køkken. Den kan klare sig solo med et godt stykke brød, men går fremragende i spænd med al slags grillet kød – navnlig lam og gris – og også skaldyr, fisk og fjerkræ.

Salaten her er heller ikke spor dum som tilbehør til en god dåse sardiner (jeg kender en rigtig sardin-pusher, som du kan læse mere om her).


Du skal bruge

250 g perlespelt
1 håndfuld små søde tomater
1 agurk
2 nektariner
1 lille rødløg eller syltede rødløg, hvis du har
½ saltet citron (få opskriften her)
En stor håndfuld frisk mynte
En stor håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Chiliflager
Olivenolie
Peber

Sådan gør du

Kog perlespelten i ca. 15 minutter i usaltet vand. Det er vigtigt, da den saltede citron smager meget igennem. Hæld vandet fra og lad kernerne dampe lidt af.

Skær tomater, agurk og nektariner i små tern. Hak rødløget, myntebladene og korianderen fint. Den saltede citron skal choppes, så den næsten bliver til puré – det er ikke rart at få for store stykker i munden.

Bland det hele ned i perlespelten. Kernerne må godt være lune, når du blander det sammen. Kom et godt skvæt olivenolie i – ca. ½ dl, og krydr med peber og chiliflager.

Lad det stå og trække lidt, så de søde, salte, skarpe og stærke smage fordeler sig. Smag til, hvis du synes, salaten mangler noget.

Find flere opskrifter her …

Indlæg oprettet 177

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline