Den store grillvin-smagning

Er der noget bedre end sådan en aften, hvor du er iført stråhat og myggespray, du har dine bedste venner på besøg, og en brandvarm grill er dit optændte sidekick? Du har de lækre bøffer, du har det gennemtænkte tilbehør, og nu mangler du bare vinen. Hvad skal du vælge?

En grillvin skal være af en vis kaliber for at stå mål med det grillede køds brændte striber og røgsmagen. Det ret kraftige smagsunivers sådan en grillmiddag bringer på banen kræver, at vinen gør sit indtog med godt med fylde, saft, sødme, blødhed og afrundede tanniner. Det er sådan en vin, jeg satte jagten ind efter under Kvindevins store grillvin-smagning.

 

Det indledende heat

Jeg bad en lang række af landets førende vinforhandlere sende mig bud på deres bedste grillvin uanset pris og oprindelse. Der var fri leg. Dernæst samlede jeg en gruppe kvinder med toptrimmede smagsløg i alderen 22-43 år. Vi blindsmagte i alt 18 vine.

I det indledende heat handlede det om at finde de vine, der skulle gå videre til finalen. Vi gav point fra 1-6. Alle vine, der opnåede 3 eller derover, gik videre til finalen. I finalen blev vinene blindsmagt endnu engang. Der skulle findes en overordnet vinder og en vinder i kategorien ’bedst til prisen’, så til allersidst blev smagenoter og karakterer holdt op imod prisen.

Jeg åbnede vinene, så de lige kunne trække vejret, mens jeg forberedte maden. Jeg marinerede en onglet (aka.nyretap og butcher’s cut) i olivenolie, salt, peber og lidt hvidløg. Den fik lov at stå og hygge sig i marinaden, mens jeg lavede en grill-version af den sydfranske grøntsagsret ratatouille med sorte oliven og masser af basilikum (få opskriften her). Derefter kom turen til nyretappen, der blev stegt ganske hurtigt på grillen. Og så til bords med de mange grillvine.

Det indledende heat var indimellem en kras , voldsom og alkoholtung omgang. Kun 8 gik videre – 10 blev kasseret. Det er muligt, nogle af vinene ville have godt af en dekantering eller af at stå længere end den time, jeg lod dem få før servering. Men da jeg forestiller mig, at mine læsere enten er kommet væltende hjem fra arbejde eller fra stranden og bare starter grillen i en snæver vending, synes jeg ikke man kan lade folk vente for længe.

 

La grande grill-finale

Fra finaleheatet vil jeg fremhæve nedenstående vine, der alle får 4 hjerter. Dem kan jeg 100 % stå inde for.

I tilfældig rækkefølge …

Servér hvilken som helst af disse grillvine – og alle gæster vil være glade.

 

 

… Og vinderen af Kvindevins store grillvin-smagning er ….

Det er med et enigt panel i ryggen, at jeg kan hænge medaljen om flaskehalsen på vinderne af Kvindevins store grillsmagning 2018!

 

Frontier Red ”Barbecue edition”, Fess Parker Winery, Californien

Forestil dig at havelågen bliver sparket op, og ind i haven træder en storsmilende californier. Han har støvede vandrestøvler på, solbrændte ben, og han slår sig ned midt i selskabet og snakker måske lidt højrystet, men alle er vilde med ham! Han er en gevinst for selskabet, alle griner ad hans røverhistorier og lader sig rive med af den umiddelbare charme, han lægger for dagen. Sådan er den her vin!

Det er blå Rhône-druer i et californisk set-up, der bliver til Frontier Red. Den opfylder alle mine krav til den vin, man har brug for under en grillmiddag – og da jeg løftede sløret efter blindsmagningen, kunne jeg da også se, at vinen har fået prædikatet  “barbecue edition”. Den er med andre ord designet til grillmad, og man kan godt smage, at californierne har styr på både deres barbecue og hvad, der skal drikkes til! Frontier Red byder på et duft- og smagsunivers af mørke bær, krydderier og vanilje, og hvis du nu sidder og tænker, at det sikkert er sådan en tøsevin, der er løbet af med sejren, vil jeg bare sige: Den her vin kan slå et mandfolk i gulvet. Jeg har set det ske ….

❤️❤️❤️❤️❤️

Fås hos H.J. Hansen Vin til 80 kr. (v. køb af 6 fl. / 129 kr. v. køb af 1 flaske)

 

 

Vinder i kategorien ‘bedst til prisen’

Burro Loco Tinto, Bodegas Concejo, Spanien

Burro Loco betyder ”skørt æsel”, men det eneste skøre her er prisen. Vinen koster 60 kr. flasken (v. køb af en kasse – ellers er stykprisen 70 kr. pr. stk.) Du får her et virkelig godt glas, der smyger sig elegant rundt i ganen og udfører jobbet som grillvin godt og grundigt. Meget aromatisk og smagsintens med mørke bær, en næsten lakridsagtig sødme og godt med vanilje. Vinen er ovenikøbet økologisk, hvis man går op i den slags.

❤️❤️❤️❤️❤️

Fås hos The Wine Company til 60 kr. (v. køb af 6 fl. / 70 kr. v. køb af 1 flaske)

 

 

PSSST … Flere artikler her!

Se resultatet af Kvindevins store rosésmagning 2018 her.

Eller læs om hvordan man kan smage med ørerne her.

Du kan også læse om en italiensk vin, man bliver gravid af…

Og til dig, der har det varmt, anbefaler jeg en kold bellini. Få opskriften her!

 

De angivne priser er de priser, forhandlerne har oplyst på tidspunktet på smagningen, så de kan jo ændre sig.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen