Officielt er 1. marts den første forårsdag, og jeg er euforisk over lyset, der vender tilbage. Jeg hører fuglesang og ser igennem fingre med snestormsvarsler. Jeg cykler fløjtende gennem sibirisk kulde i de københavnske gader, for jeg ignorerer al snak om chill-faktoren (som jeg nogle gange har meteorologerne mistænkt for at have opfundet for at […]
Coq au vin
Julekalkun i vin
I min familie har vi – bortset fra et par afstikkere (grillet and da Weberbølgen var ovre os og en gåsesteg, der smuttede ud af hænderne på min mor og smurte hele køkkenet ind i gåsefedt til stor fornøjelse for vores altid sultne cockerspaniel) – fået kalkun i rødvin juleaften. Det er en rigtig god […]
Risalamande & portvin
Jeg er normalt ikke portvinsfan og havde egentlig forestillet mig, jeg ville servere en god kirsebærvin (ikke den tarvelige slags, nogen (!) kom til at drikke for meget af i ungdomsklubben) til min risalamande. Men det var en forestilling, jeg måtte lægge på hylden, da jeg smagte Krohn Vintage Port 2011 late bottled in 2016. […]
Kvindevin i køkkenet: Pighvar à la moules marinières
Kvindevin i køkkenet: Mortensand & Riesling
Kvindevin i køkkenet: Osso buco & Soave
Forleden lavede jeg en fri fortolkning af den milanesiske klassiker osso buco, som måske er én af mine livretter. Nogle gange er det svært at finde godt kød til retten, og jeg greb derfor til et alternativ og brugte nyretapper skåret i store stykker, og så tilberedte jeg det ellers, som jeg plejer. Under madlavningen […]