Stenbideren er ikke nogen skønhed, men dens pink æg er en himmerigsmundfuld, og skyller man rognen ned med et glas crispy hvidvin, synger englene … Den lille grimme stenbider er ikke til at få hold på. Nogle år kommer der ganske få i danske farvande, andre år er de over det hele. I år er […]
Djævlekylling i tomat og vin
Vis mig dit køleskab …
Kan I huske TV-programmet “Vis mig dit køleskab”, hvor den unge, kække kok Henrik Boserup lavede mad af de råvarer, der var i køleskabet hos den spændende dansker, han overraskede program efter program? Jeg elskede de TV-programmer. Jeg var for naiv til at tro på andet end, at de virkelig ikke vidste, han kom forbi, […]
Brisling & riesling
Det er selvfølgelig lidt fjollet at lave en smagning af ting, der rimer på hinanden. Men brisling og riesling var bare for oplagt til, at jeg kunne lade være. Ikke mindst fordi jeg havde en formodning om, at det ville virke… Jeg holder utrolig meget af riesling, og jeg holder utrolig meget af luksus-fiskekonserves. Så […]
På sporet af gastronomen Blixen
Indtil for to år siden var Karen Blixen bare hende den sære, gamle storyteller iført fjerboa, rævepels og cigaretter. Hende med de fantastiske fortællinger og farmen i Afrika. Spændende og mystisk, men ikke en del af min verden. Men ved et tilfælde flyttede hun ind i min interessesfære, der altid cirkler om det næste måltid […]
Pasta med efterårstrøffel
Hvordan ser lykken ud? Måske er den lille, sort og underligt knudret og rynket? Det er mit bedste bud pt., hvor jeg stadig har min pasta med efterårstrøffel i frisk erindring. Lykken findes hos Piemonte Vine, der camperer med en trailer-butik på en parkeringsplads i Liseleje. Her sælger de alle mulige mundvandsfremkaldende delikatesser fra Norditalien, […]
Nemme kyllingespyd & syrligsød tomatsuppe
Kylling med kantareller
Kvindevin i køkkenet: Stop spild af vin!
Courgette-frikadeller
Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]