Bellini

Bellini er en skøn italiensk aperitivo, som ikke bør gå i glemmebogen. Jeg lærte at lave den på Pasta Basta – et sted, jeg aldrig glemmer … Da jeg som ung, nyslået københavner (billetten til firetoget var stadig gyldig) havde job på Pasta Basta (som desværre ikke overlevede glutenfri-bølgen), lærte jeg mange nye ting. En […]

Grillet ratatouille

Grillversion af den sydfranske grøntsagsklassiker. Servér lun som tilbehør til grillet lam, okse eller kylling – eller solo med et godt brød.   Ingredienser 2 auberginer i tynde skiver 2 courgetter i tynde skiver 2 røde peberfrugter, skåret i kvarte 2 løg, skåret i både Timian eller rosmarin 500 g små blommetomater, skåret i halve Salt […]

Ærtesuppe

Jeg elsker ærtesuppe, og selv om det bedste er at bruge danske, søde ærter til denne suppe, kan du altså sagtens lave den året rundt ved at bruge nogle gode frosne af slagsen. Jeg kan sagtens spise mig mæt i suppen med et godt brød til, men du kan også servere den med hjemmelavede croutoner […]

Gazpacho

Min gazpacho her er baseret på røde grøntsager, men du kan også lave en grøn version med mere agurk, grønne tomater og honningmelon. Men aldrig grøn peber – den grøntsag burde være blevet i 1980’erne, hvor vi var nogle, der fik rigeligt af den.   Ingredienser – 4 personer 1 ½ stor rød peberfrugt, skåret […]

5 nemme retter til rosé

Helt firkantet kan man sige, at man kan servere rosé til alle de retter, hvor man normalt ville servere hvidvin. En lys, mineralsk, frugtig, syrerig, tør og frisk rosé er genial til alle former for fisk og skaldyr, til fjerkræ, lam og kalv, salater og grøntsagsretter. Hvis nu du ikke har tid til at stå […]

Vin til asparges

Sauvignon Blanc fra New Zealand, tysk Riesling eller sprød Grüner Veltliner er alle gode bud på vin til asparges. Men forleden fik jeg en anden vin, der sammen med et bundt grønne asparges fejede benene væk under mig. Forestil dig at putte en gåtur i en nyudsprungen bøgeskov, den første is i forårssolen, duften af […]

Vin til påsken – kap. 2

Er du ikke inviteret på traditionel frokostbord, men derimod på et varmt måltid med lam på menuen, er sagen en ganske anden end det store kolde bord (som du kan læse om her). Har kokken lavet en lækker lammekølle og stoppet den med hvidløg og rosmarin og simret den i timevis, kræver den en vin […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen