Jeg foretrækker min guacamole ret mild. Jeg elsker virkelig hvidløg, men jeg synes, det er en disciplin, man skal udøve med forsigtighed – i hvert fald, når det gælder friske hvidløg. De bagte er en anden sag. Du kan selvfølgelig putte mere hvidløg i, og du kan også spæde guacamolen op med lidt skyr eller cremefraiche, men jeg foretrækker min på 100 % avocado.
Ingredienser
4 modne avocadoer, udstenede
1 håndfuld frisk koriander
1 økologisk citron, skal + saft
¼ – ½ dl olivenolie
1 skalotteløg
½ fed hvidløg
Salt & peber
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne enten ned i en 1) foodprocessor eller 2) en skål med høje kanter, hvor du kan blende hele molevitten med en stavblender.
Servér til chili con carne (opskrift her) med hjemmelavede (relativt sunde) tortillachips (klik her for opskrift).