Spansk tempranillo

Sådan omvendes en hvidvinsfreak


Jeg får ofte skudt i skoene, at jeg er hvidvinsfanatiker, og jeg er blevet kaldt rosist. Det hævdes, der er for lidt rødvin på min blog. Måske. Jeg er bare lidt kræsen …

Rosist, champagnoman og hvidvinsfreak er nogle af de prædikater, jeg er blevet tildelt. Jeg elsker dem og vedkender mig min forkærlighed for rosé, mousserende og lyse vine. Jeg er lidt kræsen med rødvinene. Jeg bliver tit slået lidt omkuld af de bredskuldrede, buldrende rødvine. Men ikke forleden, hvor jeg stiftede bekendskab med en særdeles charmerende spanier.


Velour i flydende form

Det drejede sig om Ademán 2016 – en vin på 100 % tempranillo-druer. Jeg havde åbnet flasken tidligt på dagen og ladet den stå i karafel, så dens eventuelle skarpe kanter kunne blive rundet lidt af gennem oxyderingen. Det virkede. Vinen var blød som velour, dyb som natten og med en vidunderlig aroma og smag af vanilje og brombær. Her er vinen, der kan få dig gennem vintermånederne. En vaskeægte sjælevarmer. Jeg serverede den til en simreret med oksekød og tørrede svampe og tilbehør af selleri med parmesan, fløde og sort peber. Wow.

Rødvin, der virker

Vinen løber af med 5 ❤️❤️❤️❤️❤️. Prisen er lidt høj med sine 199 kroner, men jeg er lidt ligeglad. Her var en rødvin, jeg ikke skulle have manual til eller høre en lang salgstale for at forstå. Den virkede bare. Og så var den mættende i al sin charmerende intensitet. Det er en vin, der så at sige kører langt på literen. Og når man nu er rosist, hvidvinsfreak og champagnoman, så er der jo et også et rødvinsbudget, der bare står og keder sig. Hvorfor ikke bruge det på noget, der virker?

Rødvinen, der kan omvende hvidvinsfreaks og redde dig gennem vinteren, forhandles hos Propperiet. Klik her.

Indlæg oprettet 228

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen