Vinen til jul & nytår

Magasin har ikke længere noget på hylderne og ligner et østtysk supermarked før Murens fald, og du har ikke købt en eneste julegave. Du kom til at lave nogle lidt for me too-agtige moves på dansegulvet til julefrokosten, og det hele sejler ærligt talt en smule for dig. Som en næstekærlig gestus bringer Kvindevin her en service til dig, der ikke har styr på en skid. Den kan give dig lidt ro i sindet og sætte et eftertragtet flueben ved én af tingene, der kan bibringe lidt hygge i juleferien – nemlig vinen. Der er lidt for et hvert budget, så gå på opdagelse i listen nedenfor og find noget, der får dig i julestemning. Klik dig videre og læs mere under hver enkelt vin.

Det serverer du til …

And eller flæskesteg med brunede kartofler, rødkål og skysauce

Her er det det tunge, søde og lidt heftige tilbehør, der definerer vinvalget. Det kræver noget fylde, rundhed og kraft at danne par med en dansk julemiddag!

Cristia Collection Châteauneuf-du-Pape, 125 kr. i Rema 1000

Domaine de Cristia Côtes du Rhône 2015, 79 kr. (v. køb af 6 fl.) hos The Wine Company

Cantina Valpantena, Amarone della Valpolicella 2014, 155 kr. i Irma (ofte på tilbud til 99 kr.)

Kalkun (som min mor lavede den) i rødvin (opskrift her)

Her er en lidt lettere julemiddag, og jeg synes, du skal drikke Pinot Noir til. Hvis du vil blive på kontinentet, skal du vælge:

Markowitschs Pinot Noir Reserve 2013, 350 kr. (v. køb af 6 stk.) hos Supervin

Du kan også smutte en tur over Atlanten og trække proppen af en FEL Pinot Noir 2015 fra Anderson Valley, Californien. Den koster 299 kr. pr. fl. v. køb af 6 stk.

Farseret kalkun

Med mindre kokken kører det tunge skyts ind med brunede kartofler og rødkål, kan man sagtens servere en hvidvin til julemaden. Her har du et par favoritvine, der fortjener en plads på julebordet …

Weingut Robert Weil, Riesling 2013, 179 kr. hos Jysk Vin

Le Clos du Caillou, Le bouquet des Garrigues blanc 2015, 165 kr. hos H.J. Hansen Vin

Risalamande med masser af vanilje og kirsebærsauce

Du kan selvfølgelig servere kirsebærvin, der korresponderer med kirsebærsaucen til juledesserten over dem alle. Men jeg synes, du skal servere denne portvin, der har bringer det bedste frem i risalamanden.

Krohn Vintage Port 2011 late bottled in 2016, 140 kr. hos Erik Sørensen Vin

Nytår og tidsfordriv

Nytår = mousserende vin. Sådan er det bare. Men man kan også sagtens lade propperne springe mellem jul og nytår, hvis man får uventede, kære gæster eller bare fordi …

Champagne, R de Ruinart Brut, 394,95 kr. hos Supervin

Få 3 gode bud på mousserende vine fra Spanien, Frankrig og Italien til omkring 100 kr.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen