Det værste jeg ved (eller i hvert fald én af dem) er at smide mad ud. Så når der har været skaldyr på bordet hjemme hos mig, kan jeg godt lide at gemme skallerne til en bisque. Her lyder opskriften på jomfruhummere, men du får ikke skældud, hvis du bruger skaller fra hummere, krebs eller […]
Moules marinières
Grønt og godt fra Portugal
To hurtige til en hund
I sandhed en sand Sancerre
De fleste kan huske det første kys, den første flyvetur eller første gang, du mødte din bedste veninde. Måske kan du også huske første gang, en vin fik skovlen under dig? Hvor det at drikke vin gik fra at være sådan et sted mellem ligegyldig og OK på oplevelsesskalaen til lige pludselig at få gang […]
Starstruck over østrigsk Chardonnay
De vindrikkere, der er længst fremme i skoene, har længe mæsket sig i østrigske vine – bl.a. sprøde eksempler på Riesling og Grüner Veltliner og fine rødvine på Pinot Noir, som må få Bourgogne-bønderne til at ryste en lille smule i bukserne af skræk. Personligt har jeg forelsket mig i Fred Loimers Riesling-vine og også […]
Fra Napa til Piemonte på 2 glas
Der findes op imod 1000 små vin-importører i Danmark, hvilket jo virkelig er mange. Et sted midt imellem de store vinfirmaer og de mange garage-vinfolk findes der en lang række 2-3 personers vinfirmaer. Det er klart, at man hos de mindre vinfirmaer ikke kan køre neon-farvede banner-reklamer og hidsige slagtilbud, så priserne skal man ikke […]
Vin til vegetarisk mad
Man snakker altid om vinen til bøffen, men det er aldrig en vegetarbøf, der er tale om – altid den store røde af slagsen. Her er det anderledes, for jeg synes godt, der kan være langt mellem de rigtigt gode bøffer, men til gengæld kort mellem de lækre grøntsagsretter. Jeg er ikke vegetar, men kødet […]
Pasta med sommertrøfler
Jeg ved ikke noget bedre end et fransk marked, der vitterligt er et overflødighedshorn af alt, der er godt! Det gælder om at liste ud af sengen, mens resten af huset sover, snige sig ud ad døren iført kurve, poser og net og godt med kontanter. Kommer du tidligt, er det stadig de handlendes indbyrdes […]