Livsopgaven er at tage det sure med det søde. Det gælder i øvrigt også kulinarisk, mener vores kommissær i Bruxelles, der også godt kan lide grøn mad, østers og noget, der knaser. Og meget gerne drikker champagne. Jeg har ladet mig fortælle, at Vestager deler min begejstring for Karen Blixen, og at hun er optaget […]
Et glas vin med Thilde Maarbjerg
Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]
Sommervine under 100 kroner
Ligesom du sikkert har lavet en spilleliste til dit sommerhusophold eller din biltur med tagboks og hele moletjavsen, skal du også have en hitliste med sommervine, som du bør smage i løbet af sommeren! De fleste er i den lette og læskende genre – kun afbrudt af en grillvin, der har lidt mere fylde. Fælles […]
Knivskarp og knitrende frisk
Riesling kan komme i mange skikkelser. Jeg foretrækker den i dens pure ungdom. Barnemord vil nogen sige. Ligesom folk kan diskutere til endeløshed, hvorvidt toasten skal ristes let eller være mørkegylden, om spejlæg skal steges på én eller begge sider, og om bøffen skal være rosa eller blodig, så er der også i vinens verden […]
Guide: Vin til asparges
Sprød Vinho Verde, tør Riesling, syrlig Grüner Veltliner eller frisk Sauvignon Blanc er alle dejlige match til asparges. Jeg har længe været fan af at parre asparges med hvidvin fra Vinho Verde – en region i det nordlige Portugal. De sprøde, friske asparges og den portugisiske hvidvin klæder simpelthen hinanden utrolig godt! Det samme gør […]
Smagen af forår
Hvordan ville forår smage, hvis årstiden var en vin? Hvidvin på Sauvignon Blanc er ikke noget dårligt bud … Synæstesi er betegnelsen for en sammenblanding af forskellige typer af sanseindtryk. Hvis du er synæstetiker, kan det være, du synes, smagen af spaghetti bolognese er lilla eller at Mozarts strygerkvartet lyder lidt af tirsdag. Så hvis nu forår […]
Guide: Fjordrejer & vin
Det er super nemt at koge fjordrejer derhjemme, og man kan næsten kalde det fast food – hvis man ikke tæller den efterfølgende pille-tid med. Hvis du virkelig mener det med fast food, kan du kan selvfølgelig vælge at købe fjordrejer, der er pillet. Men hvis du vil være helt sikker på, at rejerne er pivfriske […]
Mest af alt holder jeg af hverdagsvinen
Intet er som det plejer. Plejer er definitivt afgået ved døden. Dødsårsag: Corona-virus. Jeg savner plejer, for ligesom Dan Turèll holder jeg af hverdagen. Jeg vidste ikke, at jeg holdt så meget af hverdagen, men nu hvor den er sat på pause på ubestemt tid, har jeg indset, at jeg savner jeg den. Jeg savner […]
Charmerende Chardonnay fra Aldi
Kvindevin i den syvende himmel
Vinverdenen er fuld af passionerede mennesker med smittende entusiasme. Det kan man opleve for fuld udblæsning hos Finewines.dk, hvor entusiasmen bliver toppet op med så meget lækker vin, at man bliver sendt på en direkte linje til den syvende himmel. ”I den syvende himmel”Fast udtryk. Overført betydning: ovenud lykkelig.Synonymer: begejstret, henført, henrevet, lalleglad. Jeg ved […]