Jeg er dedikeret sauvignon blanc-fan, og det var derfor med stor spænding, at jeg forleden kastede mig over en flaske hvidvin med en sød lille tændstikdame på etiketten fra den lidt oversete appellation Quincy. Propperiet, som importerer hvidvinen her fra Frankrig, skriver på deres hjemmeside, at de ikke går op i etiketter, men at det […]
Veganer til kødgilde
Forleden var jeg havnet i en situation, hvor jeg havde en veganer med til bords – og en servering af talrige kødretter på programmet. Heldigvis var veganeren i dette tilfælde den slags gæst, man kunne hive proppen af og hælde op i glas, og jeg undgik store konfrontationer ved middagsbordet. Det er ikke sikkert, det […]
Blomsterne og bierne
Økologisk vin fra Rema 1000 er ægte value for money … Økologisk vindyrkning er mere skånsom for naturen, fordi der ikke bruges ukrudts- og insektmidler i vinmarken. Det er rigtig godt for blomsterne og bierne, der hygger sig mellem vinstokkene. Økologisk landbrug som guf for biodiversiteten er tilsyneladende også temaet for etiketdesignet på italienske Pasquas økologiske […]
Sommervine under 70 kroner
Courgette-frikadeller
Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]
Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]
French Dining Week
French Dining Week er den franske udgave af Dining Week, og den franske version af resturantfestivalen løber af stabelen i uge 24 (9. til 16. juni 2019). En lang række restauranter landet over deltager, og alle serverer en fransk tre-retters menu til samme pris inkl. en aperitif. Jeg har fået et par billetter, som jeg […]
Løgismose & Netto
Løgismoses samarbejde med Netto har over de sidste mange år øget min grad af begejstring for lavprissupermarkedet, og nu har Løgismose også lavet en serie af hverdagsvin dertil. Endnu en grund til at svinge forbi Scottie … Løgismoses udvalg af dagligvarer i Netto ryger tit og ofte i min indkøbskurv: Jeg er fan af deres […]
New Zealand i glasset
Jeg har hørt en masse godt om New Zealand, men aldrig været der. Jeg forbinder blandt andet landet med får, kiwifrugter og Manuka-honning. Men New Zealand sender også ambassadører for landet ud i verden i form af skøn vin. For eksempel den knitrende skarpe og elegante Sauvignon Blanc fra Kumeu River Wines, som jeg smagte […]
Gastronomisk snak med Frankrigs ambassadør
Caroline Ferrari blev indsat i efteråret 2018 som efterfølger til François Zimeray, og jeg synes, det kunne være spændende at tale med den nye ambassadør om hendes forhold til gastronomi – i Frankrig og Danmark. Jeg besøgte hende en majdag på ambassaden i København. Det er som at rejse til Frankrig. Jeg skal vise pas, […]