Bare det bobler

En nytårsaften uden mousserende vin er som knækbrød uden knæk. Personligt vil jeg drikke bobler hele aftenen – også til maden.

Min nytårsmenu består af en italiensk torskepuré på sprøde brød, østers à la Rockefeller, gratinerede muslinger og pighvar i muslingesauce (få opskriften her). Hvis altså min fiskehandler kan levere det, jeg ønsker mig. Det vil vise sig i dag …

Overvej at angribe din menu ud fra samme devise: Hvis nu du vil have forskellige slags mousserende vin hele aftenen, hvilke retter skal der så på bordet til?

 

Prosecco, Crémant og Champagne

Jeg vil drikke en dejlig norditaliensk Prosecco fra Villa Teresa for at komme i stemning (nemlig.com har den), mens jeg damper muslinger og kommer til skade med østerskniven – og hvad der ellers hører til forberedelserne til sådan en nytårsaften. Hvem der end måtte kigge forbi mig i køkkenet, vil blive budt på et glas, og det er dét, gæsterne skal have, når de kommer. Så ved jeg, den gode stemning får tunet motoren.

Mens Dronning Margrethe sender hilsner til søens folk, Grønland og alle os andre, vil jeg drikke en blidt mousserende Crémant til de små grillede brød med fyld af torskepuré – torsk kogt i mælk med hvidløg og pureret med olivenolie (smager helt fantastisk). Crémanten tager jeg også med til bords, hvor den skal være bordherre til de gratinerede østers og muslinger.

Når så aftenens hovedperson kommer på bordet, nemlig den fine Pighvar, vil jeg også springe til next level på vin-siden og hive proppen af min yndlings-Champagne, nemlig R de Ruinart Brut. Så vil jeg sidde der og føle mig fantastisk heldig, for jeg ved, det går op i en højere enhed med de to: den fine fisk og den elegante Champagne.

Desserten er en lille én af slagsen, for der skal også være plads til et stykke kransekage. Dér slår jeg to fluer med et smæk og serverer en demi-sec Champagne til både den hvide chokolademousse med citronskal og lime og til den hjemmelavede kransekage.

… Og efter rådhusklokkernes slag er der fri leg. Så må vi se, hvad der er tilbage af sjatter …

 

 

Villa Teresa, Prosecco // 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ – 110,-

Læs mere her

 

Sainchargny Brut, Blanc de Blancs, Crémant de Bourgogne //  5 ❤️❤️❤️❤️❤️ – 110 kr. (i december)

Læs mere her

 

R de Ruinart Brut // 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Læs mere her

 

Joseph Perrier, Champagne demi-sec // 5 ❤️❤️❤️❤️❤️  – 259 kr.

Læs mere her

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen