Bourgogne look-a-like

Den ligner Bourgogne, og den smager ligeså. Endda så meget, at anmelderen fra Ekstra Bladet kom til at skrive, at det var “en ganske pæn Bourgogne”, da han anmeldte den i sommer.

Men faktisk er det bare en Pays d’Oc i Bourgogne-klæder. Det er producenten Campet Ste. Marie, der leger med druerne Chardonnay og Pinot Noir i Limoux-området i Sydfrankrig – et område, der ellers er kendt for sine mousserende vine.

Meget fyldig, blød og frugtig vin med tydeligt, men elegant fadpræg. Jeg er – som den trofaste læser vil vide – ikke den store fad-fan, men her fungerede det rigtig fint, og min Bourgogne-elskende gæst den aften, hvor proppen røg af, var udelt begejstret, selv om han også blev taget ved næsen. Han troede, vi var ude i en klassisk Meursault fra hjertet af Bourgogne, indtil den smukke etiket blev nærstuderet.

Look-a-liken koster 60 kroner, hos Meny, og det ved de fleste godt, man ikke får meget Bourgogne for. Det får man selvfølgelig heller ikke her, men hvis man vil lade sig forføre af en virkelig velproduceret vin, så hop med ombord! Samme oplevelse fra Bourgogne kunne snildt koste 3-4 gange så meget.

Ikke alene en dejlig vin, men også flot pakket ind, og den pyntede på bordet og smagte fremragende til den skaldyrsret, jeg havde lavet med blækspruttepasta, vilde rejer, tomat og basilikum (få opskriften her).

❤️❤️❤️❤️❤️

 

Få tips til flere gode vinindkøb hos Meny her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen