Her er endnu en yndlingsopskrift, hvor der er vin i gryden. Du kan skrue op og ned for chilien alt efter hvor hidsig, du kan lide din aftensmad. Er der børn og sarte sjæl, kan du altid toppe med ekstra chili på din egen tallerken. Og vinen? Altså den, der ryger på kokken og ikke […]
En nålestiksoperation
Det lyder som en tryllekunst eller snyd og humbug. Men man kan faktisk få sig et glas af sin yndlingsvin uden at hive proppen af flasken. Det har det amerikanske firma Coravin sørget for. Der er mange grunde til at nøjes med et enkelt glas vin. Sundhedsmyndighederne anbefaler at nøjes med få genstande, og her […]
Sådan omvendes en hvidvinsfreak
Jeg får ofte skudt i skoene, at jeg er hvidvinsfanatiker, og jeg er blevet kaldt rosist. Det hævdes, der er for lidt rødvin på min blog. Måske. Jeg er bare lidt kræsen … Rosist, champagnoman og hvidvinsfreak er nogle af de prædikater, jeg er blevet tildelt. Jeg elsker dem og vedkender mig min forkærlighed for […]
En vin, man gør honnør for
Under arbejdet med min bog I køkkenet med Karen Blixen havde jeg den tunge opgave at smage mig gennem de vine, forfatterinden drak eller havde skrevet om i sine breve og tekster i øvrigt. Det førte mig blandt til Bourgogne. En af disse krævende researchopgaver bestod i at smage rødvine fra Clos de Vougeot, som […]
Østrigsk hattrick
At østrigerne er dygtige vinmagere, er ikke længere nogen nyhed – og blandt dem er producenten Markowitsch et sikkert valg. Hattrick er egentlig noget med tre mål i en fodboldkamp , men jeg har overført begrebet til min ikke særligt sportslige verden. Nogle dage betyder hattrick, at jeg har så meget gang i mit køkken […]
På sporet af gastronomen Blixen
Indtil for to år siden var Karen Blixen bare hende den sære, gamle storyteller iført fjerboa, rævepels og cigaretter. Hende med de fantastiske fortællinger og farmen i Afrika. Spændende og mystisk, men ikke en del af min verden. Men ved et tilfælde flyttede hun ind i min interessesfære, der altid cirkler om det næste måltid […]
Pasta med efterårstrøffel
Hvordan ser lykken ud? Måske er den lille, sort og underligt knudret og rynket? Det er mit bedste bud pt., hvor jeg stadig har min pasta med efterårstrøffel i frisk erindring. Lykken findes hos Piemonte Vine, der camperer med en trailer-butik på en parkeringsplads i Liseleje. Her sælger de alle mulige mundvandsfremkaldende delikatesser fra Norditalien, […]
Blomsterne og bierne
Økologisk vin fra Rema 1000 er ægte value for money … Økologisk vindyrkning er mere skånsom for naturen, fordi der ikke bruges ukrudts- og insektmidler i vinmarken. Det er rigtig godt for blomsterne og bierne, der hygger sig mellem vinstokkene. Økologisk landbrug som guf for biodiversiteten er tilsyneladende også temaet for etiketdesignet på italienske Pasquas økologiske […]