I dramaet Richard den Tredje har Shakespeare udødeliggjort en højst usædvanlig henrettelse. Kongens bror, George, hertugen of Clarence er anklaget for forræderi og føres til Tower of London, hvor bødlerne venter på ham. På den tid var hængning og halshugning de foretrukne metoder, men ifølge legenden fik George selv lov at bestemme, hvordan han ville […]
Vin til stenbiderrogn
Hvad drikker man til stenbiderrogn? Her får du nogle overordnede retningslinjer, du kan bruge, når du skal købe ind til forårets flotte lyserøde madder … Stenbiderens veje er uransagelige. Nogle år er det ikke til at opdrive en stenbider herhjemme. Fiskerne nede på havnen trækker opgivende på skuldrene og kigger fortvivlet ud over Øresund […]
Guide: hvidvin til østers
Man tager en elefant …
Det er 150 år siden, Alexandre Dumas døde. Han huskes som forfatteren til De tre musketerer og Greven af Monte Cristo. Hans eget ønske var, at vi skulle tænke tilbage på ham som gastronom og kok. Alexandre Dumas er mest kendt for sine romaner, men han var kolossalt produktiv og skrev over tre hundrede værker inden for snart […]
Pærer i rødvin
Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne. Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter […]
Om at tage for sig af retterne
Vin til mortensand
Danske trøfler & fransk hvidvin
Den danske natur er fuld af trøfler, som smager fremragende! Og fransk hvidvin klæder dem godt … For en måneds tid siden var jeg ude i skovene ved Marselisborg med en trøffeljæger og hans specialtrænede hund af racen Lagotto Romagnolo. Racen stammer fra Norditalien og er avlet til trøffeljagt, men det kræver naturligvis også træning […]
GRØN GASTRONOMI
Stjernekokken Yotam Ottolenghi har, siden han udgav sin første bog i 2008, revolutioneret vores måde at anskue vegetarretter og grøn mad på. Når Ottolenghi er bag gryderne, savner man aldrig kød! Første gang jeg stødte på Ottolenghis smagfulde, grøntsagsdominerede middelhavskøkken var, da jeg som forlagsredaktør skulle stå for hans danske udgivelser Plenty og Jerusalem. Siden […]
Ottolenghis spicy svampelasagne
Denne opskrift stammer fra Yotam Ottolenghis kogebog SMAG. Yotam Ottolenghis kogebog SMAG indeholder 100 vegetariske og veganske opskrifter. I bogen skriver den israelsk/engelske stjernekok om sin opskrift på svampelasagnen: Denne lasagne indeholder den ene af de to helt forrygende ragùopskrifter i bogen her (den anden er den ultimative bradepanderagù). Begge kan efter vores mening give […]