En dag i forsommeren fangede mit øje et banner på facaden af den franske ambassade, hvor Air France annoncerede, at flyselskabet kunne fragte deres passagerer direkte fra København til Bordeaux. Optændt af rejselyst drønede jeg hjem og bestilte en flybillet til en af de franske byer, jeg længe har haft på min ønskeseddel. Bordeaux. Bare […]
Hvidvin, filmstjerner og handelsembargo
Da jeg var i Montpellier i forbindelse med mit arbejde, havde jeg naturligvis researchet på den lokale vin inden min afrejse. Languedoc er jo et kæmpe vinområde, hvor der bliver lavet ubegribeligt meget vin, og jeg vidste, jeg ikke kunne nå meget, men jeg vidste med sikkerhed, at jeg ville smage hvidvin fra den lille […]
Kvindevin i køkkenet: Pighvar à la moules marinières
(næsten) Hvid Châteauneuf-du-Pape
For noget tid siden havde jeg hvidvinene fra Châteuneuf-du-Pape oppe at vende i artiklen ”Når førsteelskeren ikke nødvendigvis smager bedst”. Som jeg også nævnte dengang, er hvidvinene fra den verdensberømte appellation i den dyrere ende (200-600 kr. er ikke ualmindeligt), så det er ikke en vin, man liiiige drikker hver dag. Forleden fik jeg mig […]
Kvindevin i køkkenet: Mortensand & Riesling
Sydamerikansk Chardonnay: an offer you can’t refuse
Lige nu har Supervin en generøs og charmerende Chardonnay fra Uruguay på tilbud til kun 45 kr. flasken (ved køb af 6 stk.). Traversa, Chardonnay, Uruguay 2017 er som en buket blomster, farven er flot og lys gul, smagen byder på syrlig ananas, et hint af banan og andre eksotiske frugter. Vinen er diskret fed, […]
Når førsteelskeren ikke nødvendigvis smager bedst …
Der findes mange vinregioner, hvor en bestemt vintype er totalt dominerende – hvilket den som regel er, fordi netop dén region er velegnet til dyrkning af netop dén type vin eller drue. Det er logisk nok. Men mange af områderne har også andre typer vin, og fordi jeg godt kan lide outsidere, wildcards og overraskelser, […]
Kvindevin i køkkenet: Osso buco & Soave
Forleden lavede jeg en fri fortolkning af den milanesiske klassiker osso buco, som måske er én af mine livretter. Nogle gange er det svært at finde godt kød til retten, og jeg greb derfor til et alternativ og brugte nyretapper skåret i store stykker, og så tilberedte jeg det ellers, som jeg plejer. Under madlavningen […]
Vild med hverdagsvin
Mænd er fra Barolo, og kvinder fra Sancerre?
Findes der feminin og maskulin vin? De to adjektiver bliver ofte brugt om vin, men hvad betyder de egentlig? En feminin vin defineres også som spinkel, fin, delikat, elegant, subtil, rund og let at drikke. I modsætning hertil vil en vin kvalificere sig til betegnelsen maskulin, hvis den er kraftig, alkoholrig, robust, tanninrig og fyldig. […]