Vin til konfirmationsfesten

Guide: Vin til konfirmationen

Forår er sæson for konfirmationer, og landet over skal der festes. Men hvad serverer man egentlig af vin, når der er buffet i farvandet og vindrikkere af en hver tænkelig art?

Konfirmationen er ikke en fest, hvor man skal udfordre gæsterne med en lille niche-vin for særligt indviede. Det går ikke. Når famile og venner er samlet for at fejre teenageren i det lyse outfit, må der en kioskbasker på banen. Vin, der ikke kræver en lang intro, før man forstår dens kvaliteter.

En svær disciplin

Det er faktisk lidt af en øvelse at finde vin, som både moster Jytte fra Hobro, den smarte kusine fra Rungsted og farmor kan lide. Og hvis buffeten er en gastronomisk smeltedigel, kræver det at vinen er ret bredt favnende. Nedenstående udvalg omfatter vine i alle mulige prisklasser. Så kan man vælge efter budget eller tilpasse efter prioriteter. Hvad man sparer på rødvinen, kan spenderes på boblerne eller omvendt.

Husk at finde din indre jyske hestehandler frem, når du står over for din vinhandler. Du fortjener at få noget rabat, når du køber så mange flasker!

Konfirmations-bobler

Der skal skåles for konfirmanden – det siger sig selv. Og så er det godt med skum i glassene. Køb rigeligt, for tit fortsætter gæsterne med den mousserende vin langt ind i måltidet (og ud på natten).

PINOT CHARDONNAY, SCANAVINO, SPUMANTE BRUT, PIEMONTE
Ren og umiddelbar glæde og nydelse på flaske. Svær ikke at falde for!
5 ❤️❤️❤️❤️❤️ – 39 kr. Rema

SAINCHARGNY BRUT, BLANC DE BLANCS, CRÉMANT DE BOURGOGNE
Meget frugtdrevet type – der dalede grønne æbler ned for mit indre blik, mens jeg tænkte, at man meget let kunne give det tredobbelte for en flaske Champagne med kvaliteter som denne. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Meny 149.95 kr.

PROSECCO DOC, 2017
Let og elegant med en hel del pære i duften – delikat. Godt balanceret mellem frugt og syre. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Lidl 38,95 kr.

CANTINE ZUFFA, ELEGANS PIGNOLETTO
Mousserende økologi af den bedste skuffe. Den fås kun pr. bestilling direkte hos domænet i Norditalien, men de er super effektive og sender i løbet af ganske kort tid. Bestil rigeligt – den går som varmt brød. 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Cantine Zuffa 10,95 Euros (link åbner i ny fane)

SEGURAS VIUDAS
Hvis du er ude på at skabe instant feststemning og good vibes, er denne cava et virkelig godt bud. Jeg har drukket mangt en glas af den – og den slår aldrig fejl. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Vild med vin 99 kr. Køb her (link åbner i ny fane)

CHAMPAGNE R DE RUINART BRUT
Enormt sympatisk champagne, som jeg godt kan lide, fordi den – selv om den er brut – også er rund, mild og frugtig. Faren ved Ruinart er, at dine gæster formentlig ikke har lyst til at drikke andet. Der er mange, der forhandler Champagnen her men Supervin har den bedste pris. 6 boblende ❤️❤️❤️❤️❤️❤️- Supervin 394,95 kr. Køb her (link åbner i ny fane).


Hvidvin og rosé til konfirmation

CHARETTE CHARDONNAY 2018
Den overraskede med sin friskhed, sin fine syre og diskrete frugt (jeg fik lime- og ananas-vibes). Er du til vin, der er spids som en ny blyant og grøn som en bøgeskov i maj, så er dette en vin for dig. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ – Aldi 39 kr.

CHÂTEAU CASTEL DES MAURES, CÔTES DE PROVENCE 2018
Sart lyserød rosé med blød, blid og frugtig smag, men vinen er helt tør og med en forfriskende syre. Très chic! 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ – Rema 59 kr.

PAUL MAS VIOGNIER 2018
Kulinarisk kavaler til budgetvenlig pris. Dyb i smagen, der byder på eksotiske frugter, kandiserede frugter, et hint af krydderurter og en følelse af lakrids. 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Rema 59 kr.

PIGOUDETS L’ORATOIRE CUVÉE DIVINE BLANC 2018
Aromatisk, floral og citruspræget vin med stor elegance. Knasende sprød og blomsteragtig, pivfrisk og syrerig. Wow. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Meny 175 kr. fl./ 2 for 300 kr.

Rødvin til konfirmation

CALLICIAN SIGNATURE, MAGNUS, COSTIÈRES DE NÎMES, 2016
Hvis du slår op i leksikonet under value for money burde der være et billede af denne vin. Klassisk Rhône-vin med lidt peber i smagen. Perfekt vin til krydret mad. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Rema 45 kr.

INDOMITA GRAN RESERVA PINOT NOIR, CHILE 2017
Rund og blød rødvin, der efterlod et hint af gammeldags jordbær/flødebolsche-fornemmelse på tungen. God syre og en noget dybere smag, end man havde gættet på for en Pinot Noir – uden at den var i nærheden af forestillingen om de sveskede/blommede oversøiske vine. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️- Fakta 55 kr. (læs mere om vinen her)

OLIVIER & LAFONT, CÔTES DU RHÔNE ROUGE, 2016
Hvis du spørger dig selv, hvorfor Rhône-vin er så populær en vin, så har du svaret her, og det kommer blødt og fyldigt i ledtog med lakrids og brombær og velbehag. Vil du have speederen i bund til konfirmationen, laver samme domæne en flot og delikat Châteauneuf du Pape til 199,95 kr. 4 ❤️❤️❤️❤️til Côtes du Rhônen her – Meny 89,95 kr. / 2 for 150 kr.

FEL, PINOT NOIR, ANDERSON VALLEY 2016
Hvis du har et stort vinbudget eller konfirmanden har frabedt sig gaver, kan man flotte sig med denne helt vidunderlige vin. Intens, generøs og fyldig Pinot Noir, der er ladet med smag. Oversøisk Pinot Noir, når det er bedst. Den går ikke stille med dørene, men det er heller ikke en storskrydende amerikaner. Bare charmerende og delikat. 5 bankende ❤️❤️❤️❤️❤️- Smallevine 349 kr. fl.
Køb her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen