Campet Ste. Marie rosé

Man har et (rosé)standpunkt …

Jeg plejer at sige, jeg er til provencalsk rosé. Men så kategorisk skal man aldrig være, for så kommer der én og ødelægger det hele. I dette tilfælde en rosé fra Languedoc.

Languedoc grænser godt nok op til Provence og har mange lighedspunkter med naboregionen, hvad angår sol og dejligt klima. Men det er to meget forskellige vinområder. De kan mange ting i Languedoc – én af dem er efterligningens kunst. Languedoc er en kamæleon – et gigantisk vinområde, hvor der dyrkes rigtig mange forskellige druer, og hvor der eksperimenteres rigtig meget. Anerkendte og etablerede kvalitetsproducenter søger herned fra hele Frankrig og verden. Det er en gigantisk legeplads for vinfolk, der ønsker at udfordre traditionerne og forny sig. Således også de dygtige vinfolk på Campet Ste. Marie. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af stedets Chardonnay, der havde forklædt sig så godt som hvid Bourgogne, at den snød en garvet vinanmelder fra Ekstra Bladet. Læs mere her.

Klædt ud som provencaler

Nu har de leget med genrerne igen nede på Campet Ste. Marie. De har taget druer, man bruger til klassisk provencalsk rosé og mimet min yndlingsvin på fineste vis.

Det er en meget lækker rosé med en delikat og spinkel bærsmag. Lidt som jordbær først på sæsonen, inden de har fået fuld sol, men har fået sødme. Oven på den lette start kommer der en overraskende fylde og rundhed, som jeg synes, sender denne rosé ud af den evindelige rolle som apéritif. Den her skal med til bords.

Det er Meny, der forhandler den fine efterlignings-vin, der sendte mine forudindtagede meninger til tælling. Den får 4 flotte ❤️❤️❤️❤️- 59,95 kr. fl. / 2 for 75 kr.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen