Min chili con carne er loadet med spidskommen, rødvin og mørk chokolade – krydret, tæt og intens. Og den kræver selvsagt en vin, der svarer til “farkroppen”. Forestil dig en sydamerikansk mand med store overarme og hår på brystet, der kaster med lasso og brændemærker kødkvæg, men som også klimprer en stille sang på sin guitar […]
Guacamole
Jeg foretrækker min guacamole ret mild. Jeg elsker virkelig hvidløg, men jeg synes, det er en disciplin, man skal udøve med forsigtighed – i hvert fald, når det gælder friske hvidløg. De bagte er en anden sag. Du kan selvfølgelig putte mere hvidløg i, og du kan også spæde guacamolen op med lidt skyr eller […]
(Verdens måske bedste) salsa
Genial til alle former for mexicansk mad, men også virkelig god som koldt tilbehør til et stykke stegt fisk, skaldyr eller kylling i stedet for en kold dressing. Få min opskrift på chili con carne og hjemmelavede tortillachips her. Ingredienser 1 agurk, i små tern (0,5 cm) 1 lille rødløg, finthakket 250 g søde tomater, […]
Pasta med rejer & basilikum
Jeg har en favoritrestaurant, som jeg altid besøger, når jeg er i Nice, og der bestiller jeg altid linguine med skaldyr, tomat og basilikum, og så synger englene, og jeg ved, jeg skal tilbage og spise det samme, næste gang jeg lægger vejen forbi. Jeg har nu selv prøvet at lave retten, og selv om […]
Kvindevin inviterer på herremiddag
For noget tid siden blev det for meget for tre af mine mandevenner. De havde simpelthen fået nok af alle mine sprøde og mineralske hvidvine og lette Pinot Noir’er fra kold klima-marker rundt omkring i verden. ”Lad os for helvede få noget vin, der smager af noget,” lød kravet. Ikke flere liflige roséer, ikke flere […]
Jomfruhummerbisque
Moules marinières
Vin til vegetarisk mad
Man snakker altid om vinen til bøffen, men det er aldrig en vegetarbøf, der er tale om – altid den store røde af slagsen. Her er det anderledes, for jeg synes godt, der kan være langt mellem de rigtigt gode bøffer, men til gengæld kort mellem de lækre grøntsagsretter. Jeg er ikke vegetar, men kødet […]
Pasta med sommertrøfler
Jeg ved ikke noget bedre end et fransk marked, der vitterligt er et overflødighedshorn af alt, der er godt! Det gælder om at liste ud af sengen, mens resten af huset sover, snige sig ud ad døren iført kurve, poser og net og godt med kontanter. Kommer du tidligt, er det stadig de handlendes indbyrdes […]