Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]
Sommervine under 100 kroner
Ligesom du sikkert har lavet en spilleliste til dit sommerhusophold eller din biltur med tagboks og hele moletjavsen, skal du også have en hitliste med sommervine, som du bør smage i løbet af sommeren! De fleste er i den lette og læskende genre – kun afbrudt af en grillvin, der har lidt mere fylde. Fælles […]
An apple a day …
Man skal have seks om dagen, og et æble om dagen holder doktoren fra døren. Vi kender alle rådene om at være sund. Men æbler kan også gøre én glad… I hvert fald fik den mousserende æblemost, jeg drak forleden, mit humør til at drøne direkte over på “smukt” på humørbarometeret. Hos firmaet Ciderrevolutionen har […]
Mest af alt holder jeg af hverdagsvinen
Intet er som det plejer. Plejer er definitivt afgået ved døden. Dødsårsag: Corona-virus. Jeg savner plejer, for ligesom Dan Turèll holder jeg af hverdagen. Jeg vidste ikke, at jeg holdt så meget af hverdagen, men nu hvor den er sat på pause på ubestemt tid, har jeg indset, at jeg savner jeg den. Jeg savner […]
Blixens mirakelkur: champagne og litteratur
Al den snak om sygdom, mangel på testudstyr og sengepladser har uvægerligt fået mig til at tænke på Karen Blixen, der var udsat for ret voldsomme forgiftninger – og som (skal man tro hende selv) kurerede sig selv ved hjælp af henholdsvis champagne og litteratur. Karen Blixen elskede at drikke skum (hendes ord for champagne), […]
Kvindevin i den syvende himmel
Vinverdenen er fuld af passionerede mennesker med smittende entusiasme. Det kan man opleve for fuld udblæsning hos Finewines.dk, hvor entusiasmen bliver toppet op med så meget lækker vin, at man bliver sendt på en direkte linje til den syvende himmel. ”I den syvende himmel”Fast udtryk. Overført betydning: ovenud lykkelig.Synonymer: begejstret, henført, henrevet, lalleglad. Jeg ved […]
Prof prosecco
Prosecco er en af mine yndlingsdiscipliner, og jeg har netop fundet en ny en af slagsen, der brillerer ved både at være økologisk, velsmagende og flot designet. Totalt prof. Det er naturligvis det indre, der tæller, men man kan jo indimellem godt blive betaget af det ydre også. Det gælder mænd og vin og en […]
Champagne på tjekkisk
Champagne hedder šampaňské på tjekkisk, og her opfører mit kendskab så til det slaviske sprog. Men måske behøver man ikke mange flere gloser? Champagne er Champagne – og alt andet er mousserende vin. Men hvis man forestiller sig en ønolog fra Champagne, der efter 2. verdenskrig tog til Stary Plzenec i Tjekkiet og lavede nøjagtig […]
Kunsten at halshugge en champagne
“Champagne er en god ven i en kold nat.”
I forbindelse med research til min bog om Karen Blixens passion for mad og vin – I køkkenet med Karen Blixen – har jeg været på feltarbejde i baronessens fodspor. Det har indebåret en del champagne-drikkeri … Karen Blixen mente, at champagne som fysisk nydelse overgik erotik, og at den – altså champagnen – var […]