Godt & blandet

Da jeg var barn, blandede jeg slik hos bageren i Nygade, der måtte finde sig i, at jeg havde ualmindelig god tid til at købe ind for mine sammenskrabede 10-ører. Det krævede en engels tålmodighed, hvilket ikke alle bagerjomfruerne besad.

 

Eventuel dårlig stemning hos damen bag disken, mens køen voksede bag mig, prellede dog helt af på mig, for der var ikke noget bedre end at se den ene favorit efter den anden forsvinde ned i den bolsjestribede pose.

Bland selv-lykken kan du som voksen genfinde hos vinhandleren – også online. Tit er der gode priser, når man køber flere flasker af samme slags. Men min erfaring er, at man kan skrive til vinsælgerne og ofte forhandle sig frem til lidt bland selv-vin til en god pris, så man ikke nødvendigvis skal tage 6 af samme slags, men godt må blande lidt på kryds og tværs.

Et godt bud på en pose blandet lige nu kunne være fra Supervin, hvorfra jeg har en rød og en hvid, der har fået skovlen under mig og mine smagsløg – og som passer godt prismæssigt til en slunken januarkasse. Turen går til Spanien, mine damer og herrer. Stem kastagnetterne og lad os komme sydpå!

 

TO de Torre Oria, Tempranillo 2017

En rigtig smooth operator, der smyger sig om din vinterramte sjæl og gør underværker. Uendelig blød og ret let i forhold til, hvad jeg havde forventet af en rødvin fra den varme iberiske halvø. En hel masse noter af mørke, modne bær og en rundhed og fylde, der gjorde vinen til min forholdsvist milde chili con carnes bedre halvdel. Velvære-vin par excellence. Tilbudsprisen på 59,95 kr. pr. flaske gør den til et regulært fund til de penge. 5 bankende ❤️❤️❤️❤️❤️

Find vinen her …

 

Marieta, Martin Codax, Albariño 2017

Der er en kvinde på etiketten, der er en kvindelig winemaker bag vinen – og der er kvinde her ved tasterne, der elskede den lækre vin i flasken. Albariño er navnet på druen, der går under betegnelsen Alvarinho i Portugal, og som indimellem sammenlignes med Riesling. Nogle siger, druerne er i familie, mens andre afviser. Uanset er den her kommet i kærlig behandling af en af Spaniens kendte kvindelige winemakers, Katia Alvarez, og hun har et godt tag på den, må man sige.

Supervin skriver, den er halvtør, men jeg synes ikke, den betegnelse er fyldestgørende. Det er sandt, der er en del restsukker i vinen, men fordi den samtidig har en høj syre, virker den ikke sød. Snarere bare rund, fyldig og dyb i smagen. En virkelig dejlig vin, som jeg nu har nydt til vidt forskellige retter som dampede blåmuslinger, risotto med Karljohansvampe og friske forårsruller (hvis ikke man kommer til at dele flasken med én, man godt kan lide, inden maden er færdig).  Dejlig både med og uden mad, selv om det første nok er det mest fornuftige. Tilbudsprisen er 79,95 kr. pr. flaske, mens oplevelsen er til meget mere. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ af de store slags.

Find vinen her …

 

I øvrigt vil jeg gerne rose Supervin og de fleste andre online-vinhandlere for at være virkelig hurtige. Som regel får man vinen dagen efter bestillingen, hvilket er rart, hvis hverken planlægning eller tålmodighed er ens stærke side (lidt ligesom bagerjomfruen) …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen