Engang var økologisk vin et produkt, seriøse vinfolk grinte lidt ad. Nu vinder den terræn. Selv en vinterdag, hvor solen hænger lavt, falder lyset generøst og forførende på det provencalske landskab. Solen reflekteres blændende på Alpillernes hvide klipper, og jeg har det, som om nogen har tændt for en stærk, lykkebringende lampe, mens jeg nærmer […]
Den store naturvinsfejde
Naturvinsbevægelsen opstod i protest mod usunde industrivine og mod de vinfolk, som mente at have monopol på at definere den gode smag. I disse år bløder fronterne mellem naturalisterne og traditionalisterne op. Sommelier Nana Wad løfter sit vinglas op mod lyset og kigger undersøgende på den naturvin, tjeneren lige har hældt i glasset. Vi er […]
Den gamle vin i sandet ved vandet
Ganske få hektar vinstokke plantet i sandet ud til Atlanterhavets vilde kyst nordvest for Lissabon leverer nogle af klodens mest unikke vine, der kan blive ældgamle. Jeg har besøgt Colares. António Bernardino Paulo da Silva lader en håndfuld sand sive gennem sine gigtkrogede fingre og peger så rundt i den lille vinmark, vi står i: […]
Om græske druer (og mænd)
Engang var græsk vin associeret med industri-retsina, som kun kunne glide ned, hvis man i forvejen var beruset af stemningen. Men nu byder Grækenland på Europas måske mest spændende vinkort. De fleste har prøvet det, og i den forbindelse snakker man af en eller anden grund ofte om retsina. Det velkendte fænomen med en betagelse […]
Vin til studentergildet
I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet … Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne […]
God vin til prisen – Rema 1000
Nålen i Bourgogne-høstakken
Vin til julemaden
Pærer i rødvin
Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne. Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter […]