Bellini er en skøn italiensk aperitivo, som ikke bør gå i glemmebogen. Jeg lærte at lave den på Pasta Basta – et sted, jeg aldrig glemmer … Da jeg som ung, nyslået københavner (billetten til firetoget var stadig gyldig) havde job på Pasta Basta (som desværre ikke overlevede glutenfri-bølgen), lærte jeg mange nye ting. En […]
Grillet ratatouille
Grillversion af den sydfranske grøntsagsklassiker. Servér lun som tilbehør til grillet lam, okse eller kylling – eller solo med et godt brød. Ingredienser 2 auberginer i tynde skiver 2 courgetter i tynde skiver 2 røde peberfrugter, skåret i kvarte 2 løg, skåret i både Timian eller rosmarin 500 g små blommetomater, skåret i halve Salt […]
Ærtesuppe
Gazpacho
Min gazpacho her er baseret på røde grøntsager, men du kan også lave en grøn version med mere agurk, grønne tomater og honningmelon. Men aldrig grøn peber – den grøntsag burde være blevet i 1980’erne, hvor vi var nogle, der fik rigeligt af den. Ingredienser – 4 personer 1 ½ stor rød peberfrugt, skåret […]
Provencalsk tærte med grillede grøntsager
Hvis du godt kan lide den sydfranske grøntsagsret ratatouille, bliver du nødt til at prøve denne tærte… Jeg fik denne tærte første gang på Café La Pause lige bag Bastillepladsen i Paris. Nu er det en kærkommen genganger i mit køkken! Jeg foretrækker at lave min egen tærtebund, men jeg er ikke fanatisk omkring det, […]
Gnocchi med avocadopesto
Vin til asparges
Sauvignon Blanc fra New Zealand, tysk Riesling eller sprød Grüner Veltliner er alle gode bud på vin til asparges. Men forleden fik jeg en anden vin, der sammen med et bundt grønne asparges fejede benene væk under mig. Forestil dig at putte en gåtur i en nyudsprungen bøgeskov, den første is i forårssolen, duften af […]
Vin til påsken – kap. 2
Vin til påsken – kap. 1
Festligt forår med crémant og pasta primavera
Officielt er 1. marts den første forårsdag, og jeg er euforisk over lyset, der vender tilbage. Jeg hører fuglesang og ser igennem fingre med snestormsvarsler. Jeg cykler fløjtende gennem sibirisk kulde i de københavnske gader, for jeg ignorerer al snak om chill-faktoren (som jeg nogle gange har meteorologerne mistænkt for at have opfundet for at […]