Yotam Ottolenghi er en gudsbenådet kok, og jeg er stor fan af hans farverige, smagfulde og delikate grøntsagsretter. Her bringes hans opskrift på farserede courgetter med parmesan, pinjekerner og søde tomater. Skal man have folk i gang med at spise mere grønt, må man oppe sig. Det er ikke alle, der ukritisk kaster sig over […]
Auberginer med parmesan og tomatsauce
På italiensk hedder retten melanzane alla parmigiana, men det kræver ellers ingen særlige kundskaber at forstå denne ret. Den går rent ind hos alle – vegetarisk comfort food af bedste skuffe. Jeg er stor fan af auberginer i alle afskygninger, men der er ingen tvivl om, at denne ret med generøse mængder parmesan og en […]
Kvindevin med rogn
Djævlekylling i tomat og vin
Brisling & riesling
Det er selvfølgelig lidt fjollet at lave en smagning af ting, der rimer på hinanden. Men brisling og riesling var bare for oplagt til, at jeg kunne lade være. Ikke mindst fordi jeg havde en formodning om, at det ville virke… Jeg holder utrolig meget af riesling, og jeg holder utrolig meget af luksus-fiskekonserves. Så […]
På sporet af gastronomen Blixen
Indtil for to år siden var Karen Blixen bare hende den sære, gamle storyteller iført fjerboa, rævepels og cigaretter. Hende med de fantastiske fortællinger og farmen i Afrika. Spændende og mystisk, men ikke en del af min verden. Men ved et tilfælde flyttede hun ind i min interessesfære, der altid cirkler om det næste måltid […]
Pasta med efterårstrøffel
Hvordan ser lykken ud? Måske er den lille, sort og underligt knudret og rynket? Det er mit bedste bud pt., hvor jeg stadig har min pasta med efterårstrøffel i frisk erindring. Lykken findes hos Piemonte Vine, der camperer med en trailer-butik på en parkeringsplads i Liseleje. Her sælger de alle mulige mundvandsfremkaldende delikatesser fra Norditalien, […]
Nemme kyllingespyd & syrligsød tomatsuppe
Kylling med kantareller
Courgette-frikadeller
Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) … Ingredienser – 4 personer 500 g courgetter, revet 2 tsk. salt 4-5 æg […]