Jeg har en svaghed for retter, hvor man skal flambere. En barnlig fryd, frygt og fascination ved at sætte ild til min mad. Om det er sådan, man altid har gjort i det franske køkken med coq au vin, ved jeg ikke, men jeg sætter altså altid ild til min! Til gengæld har jeg ikke […]
Julekalkun i vin
I min familie har vi – bortset fra et par afstikkere (grillet and da Weberbølgen var ovre os og en gåsesteg, der smuttede ud af hænderne på min mor og smurte hele køkkenet ind i gåsefedt til stor fornøjelse for vores altid sultne cockerspaniel) – fået kalkun i rødvin juleaften. Det er en rigtig god […]
Risalamande & portvin
Jeg er normalt ikke portvinsfan og havde egentlig forestillet mig, jeg ville servere en god kirsebærvin (ikke den tarvelige slags, nogen (!) kom til at drikke for meget af i ungdomsklubben) til min risalamande. Men det var en forestilling, jeg måtte lægge på hylden, da jeg smagte Krohn Vintage Port 2011 late bottled in 2016. […]
Kvindevin i køkkenet: Pighvar à la moules marinières
Kvindevin i køkkenet: Mortensand & Riesling
Kvindevin i køkkenet: Osso buco & Soave
Forleden lavede jeg en fri fortolkning af den milanesiske klassiker osso buco, som måske er én af mine livretter. Nogle gange er det svært at finde godt kød til retten, og jeg greb derfor til et alternativ og brugte nyretapper skåret i store stykker, og så tilberedte jeg det ellers, som jeg plejer. Under madlavningen […]