Opskrift på friske forårsruller

Friske forårsruller

Friske forårsruller er et hit! De er sunde, smagfulde og smukke, og man kan lave dem ved bordet, mens man spiser. På den måde får alle deres favorit, og den ellers travle køkkenchef kan tage en lidt mere tilbagelænet aften.

Det skal du bruge til friske forårsruller

Rispandekager

De kan fås hvorsomhelst i både rund og firkantet form. Jeg foretrækker de runde, men det behøver du jo heldigvis ikke indrette dig efter.
Dæk bordet med et stort fad på midten fyldt med lunkent vand, som man dypper pandekagen i, inden den rulles om fyldet.

Rispandekager

Det er en god idé at have lidt forskelligt at vælge mellem. Jeg plejer at have en god soja, en klassisk sød chilisauce og en sataysauce, som jeg rører op med limesaft og friskhakket koriander.

Fyld

Du kan putte hvad som helst i dine friske forårsruller. Jeg elsker fyld af kylling i strimler (hvis du har en rest fra dagen før), vilde rejer, agurker, peberfrugter og gulerødder skåret tyndt i “julienne”, avocado, romainesalat, sukkerærter, mango (i modningsstadiet fast og syrlig), ærteskud, bønnespirer, risnudler, forårsløg, koriander, mynte, asparges … Fortsæt selv ingredienslisten med andre sprøde, lækre ting, som du godt kan lide.

Sådan ruller du en forårsrulle

Læg din udblødte pandekage på en tallerken. Læg fyldet i en stribe – ikke lige midt på, men lidt under midten. Det skal ikke gå ud til kanten i siderne. Less is more er en meget god rettesnor, når man ruller forårsruller. Kommer du for meget fyld på, risikerer du, at pandekagen går i stykker.

Luk den del af pandekagen, der vender ind imod dig selv, stramt om fyldet, så det er helt dækket. Fold siderne ind over midten – igen helt stramt og tæt. Rul nu sammen væk fra dig selv – og voilà: Du har en smuk forårsrulle i hånden. Klar til at blive udsat for dip … og et glas vin, hvis du er i det humør?

Vin til friske forårsruller

Find en vin, der har lidt af det samme som forårsrullerne: Den skal have noget grønt, sprødt, let og friskt over sig. Du kan gå efter en helt frisk Riesling (Annaberg HER er et godt bud) eller en Sauvignon Blanc (klik HER for en fransk version, der kan sit kram). Du kunne også med fordel vælge en lækker Prosecco (klik HER for at se hvilken, jeg anbefaler) eller Remas low budget-spumante, som er en evergreen hos mig (klik HER for mere info om den).

Indlæg oprettet 233

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen