Hvordan ville forår smage, hvis årstiden var en vin? Hvidvin på Sauvignon Blanc er ikke noget dårligt bud …
Synæstesi er betegnelsen for en sammenblanding af forskellige typer af sanseindtryk. Hvis du er synæstetiker, kan det være, du synes, smagen af spaghetti bolognese er lilla eller at Mozarts strygerkvartet lyder lidt af tirsdag. Så hvis nu forår var en vin, hvilken drue var den så lavet på? Jeg er ikke synæstetiker, tror jeg, men jeg ville svare Sauvignon Blanc. Ikke kun fordi den passer til forårets lære råvarer som asparges, fjordrejer og stenbiderrogn. Også fordi den har præcis den samme vanvittigt sprøde friskhed som aprilmorgener med klar sol og rimfrost på græsset, hvor børnene tripper af sted til skole med bare ben og gåsehud.
Og sørme om jeg ikke har været så heldig at finde to 5 hjerters Sauvignon Blanc-vine på hylderne hos Kjær Sommerfeldt, som fremkalder synet af neongrøn bøgeskov og lyden af længe ventet fuglesang i haven.
La Campagne, Sauvignon Blanc, Gascogne 2019
Tydelig Sauvignon Blanc-duft med et væld af hyldeblomst. Aromatisk ananas-start, dejlig syrlig og spids midte og en rund og fyldig afslutning. Jeg var solgt til stanglakrids. 59 kroner // 5 ❤️❤️❤️❤️❤️
Hop over til forhandleren her …
Henri Bourgeois, Haute Victoire – Quincy, Loire 2019
En reel Sancerre-look a like, som sad lige i skabet. Den her kunne snyde selv en trænet blindsmager, vil jeg vove at påstå. Spændstig og elegant. Og præcis som en nyspidset blyant, som skriver hen over det blanke papir: “Jeg smager af forår.” 119 kroner // 5 ❤️❤️❤️❤️❤️
Hop over til forhandleren her …
Læs mere om, hvordan man kan SMAGE MED ØRERNE … Det er lige her.