Grillversion af den sydfranske grøntsagsklassiker. Servér lun som tilbehør til grillet lam, okse eller kylling – eller solo med et godt brød.
Ingredienser
2 auberginer i tynde skiver
2 courgetter i tynde skiver
2 røde peberfrugter, skåret i kvarte
2 løg, skåret i både
Timian eller rosmarin
500 g små blommetomater, skåret i halve
Salt & peber
1 håndfuld sorte oliven (fx niçoise eller soltørrede), udstenede
Olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld basilikumblade
Fremgangsmåde
Start med at lave en tomatcoulis: Varm 2-3 spsk. olivenolie op i en tykbundet gryde, og tilsæt tomaterne. Lad dem stege ved høj varme, så de bobler og næsten karamelliserer. Det tager ca. 5 minutter. Skru ned for varmen, og tilsæt 1 fed hvidløg. Lad det simre yderligere et par minutter, smag til med salt og peber og eventuelt lidt sukker, hvis tomaterne ikke er så søde. Coulisen skal være tæt og intens i smagen. Sluk for varmen, og sæt gryden til side.
Nu til de grillede grøntsager: Lav en marinade af olivenolie, salt, peber, timian og 1 fed hvidløg. Vend auberginer, courgetter, peberfrugter og løg i marinaden, og grill grønstagerne, til de er møre, men har bid. Vend de grillede grøntsager sammen med tomatcoulisen, sorte oliven og basilikumblade i en stor skål. Tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie, og smag til med salt og peber.