Pasta med rejer

Pasta med rejer & basilikum

Jeg har en favoritrestaurant, som jeg altid besøger, når jeg er i Nice, og der bestiller jeg altid linguine med skaldyr, tomat og basilikum, og så synger englene, og jeg ved, jeg skal tilbage og spise det samme, næste gang jeg lægger vejen forbi.

Jeg har nu selv prøvet at lave retten, og selv om en hel del af velsmagen selvfølgelig ligger i oplevelsen af at sidde der i Nices væld af pastelfarvede huse med havets sus som baggrundsstøj, hvor roséen er kold, og ferien et uomtvisteligt faktum, så synes jeg faktisk, det er værd at lave retten alligevel!

Meny har vilde rejer på frost, og dem vil jeg anbefale dig at bruge. I virkeligheden kan du også bruge blåmuslinger eller små blæksprutter, men jeg er vild med de vilde rejer. Eller jomfruhummer, hvis du er i det hjørne …

Skaldyrspasta til 4 personer

Ingredienser

Olivenolie

2 pk. frosne vilde rejer (500 g), optøede

1 økologisk citron, skal og saft

Timian, finthakket

2 fed hvidløg, fintrevet

250 g blommetomater, halverede

500 g linguine

Basilikum

Fremgangsmåde

Start med at marinere rejerne i citronsaft, citronskal, et par spsk. olivenolie, 1 fed hvidløg, timian, salt og peber. Stil dem til side.

Tag en gryde, der kan tåle høj varme, og kom 2-3 spsk. olivenolie i den. Kom tomaterne ned i gryden, og skru godt op for varmen, så tomaterne tilsidst bliver til en lækker, næsten karamelliseret masse. De må ikke brænde på, men de skal have én over lampen. Når de har fået det, skruer du ned for varmen og kommer 1 fed revet hvidløg i. Lad det varme med et par minutter, og krydr med salt og peber. Stil gryden til side.

Sæt vand over til linguine, og kog dem efter anvisning. Find så en pande frem til rejerne. Igen et instrument, der kan tåle noget varme. Du kan også grille rejerne, hvis du har muligheden for det. Steg eller grill nu rejerne ved høj varme, så de får noget farve. Du skal ikke hælde marinaden med, men de kan alligevel godt afgive en del væske, men så hæld det fra undervejs, så panden kan få fat i rejerne og give dem noget stegeflade.

Vend linguine med tomater og rejer, og varm det hele kort igennem. Vend masser af basilkum i retten, og servér retten dampende varm.

Til denne ret foretrækker jeg en fyldig hvidvin, et glas prosecco eller provencalsk rosé.

Indlæg oprettet 233

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen