Guide: vin til stenbiderrogn

Hvad drikker man til stenbiderrogn? Her får du nogle overordnede retningslinjer, du kan bruge, når du skal købe ind til forårets flotte lyserøde madder …

 

Hvis du er i festhumør og stor i slaget, skal du naturligvis have en ægte Champagne. Så har du ikke alene perler på tallerkenen, men også i glasset – og det er der i sig selv noget fint ved! Du kan også vælge en tør cava – det catalanske svar på den fine, franske Champagne og altid en god legekammerat! Drikker du cava eller Champagne, skal du have en extra brut eller brut-version – så er den nemlig tør og passer til stenbiderrognen.Vinen skal nemlig altid være tør: Sec, trocken, dry.

Er der mere til stille vine, skal du gå efter disse druer:

  • Riesling
  • Sauvignon Blanc
  • Grüner Veltliner
  • Chardonnay (ikke fadlaget version)

Du kan også navigere efter områder – kig i det tilfælde efter fx:

  • Sancerre
  • Pouilly-Fumé
  • Chablis
  • Alsace
  • Mosel
  • Rheingau
  • Sauvignon Blanc fra New Zealand

 

Jeg har for ganske nylig fået en virkelig dejlig Grüner Veltliner og en ditto Riesling, der begge ville gøre sig godt. Læs med her …

Min yndlings-Champagne er R de Ruinart Brut, som du kan læse mere om her …

Indlæg oprettet 189

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline