Små grillede blæksprutter

Jeg er dybt fascineret af blæksprutter og har været det, siden jeg som barn abonnerede på Illustreret videnskab og med stor forundring læste om alle de seje ting, en blæksprutte kan. Nu er jeg nået til et nyt stadie af min fascination – den kulinariske. Her får du opskriften på grillede  blæksprutter.

Blæksprutter er vanvittigt intelligente dyr – og så smager de godt, hvis de er veltilberedt. De kan også være virkelig gummiagtige, og så er de sandt at sige ingen fornøjelse at sætte tænderne i.

Tricket er at koge dem længe, inden du smider dem på grillen. Så er de helt møre indeni, men får en lækker grillskorpe og en let brændt smag.
Meny har nogle gode blæksprutter på frost, som jeg synes, smager virkelig godt. Køb endelig et lager af dem til fryseren!

Ingredienser

Små 8-armede blæksprutter
En god sjat hvid- eller rosévin
Laurbærblade eller en timiankvist
Persille, timian, løvstikke, oregano
Hvidløg
Olivenolie

Sådan gør du
  1. Læg blæksprutterne til optøning i god tid. De skal være helt optøede, inden du går i gang. Hvis du derimod har købt blæksprutterne friske, skal du fryse dem helt ned, inden du du bruger dem. De bliver nemlig mørnet ved nedfrysning.
  2. Kom dem op i en lille gryde, og hæld en anelse vin ved sammen med laurbærblade eller timian. Du behøver ikke dække sprutterne helt med vin, for de afgiver selv en masse væde undervejs. Skulle de koge tør, må du hælde lidt mere væde ved. Tænd blusset og kom låg på. Lad nu de små blæksprutter småkoge en time til halvanden. De skal være helt møre – du må teste dem lidt undervejs.
  3. Når de er helt møre, hælder du dem op i et dørslag og lader dem dryppe af, mens du tænder grillen. Du skal have en grillpande eller en plancha-plade, for ellers drøner dyrene ned igennem risten.
  4. Når grillen er meget varm, smider du blæksprutterne på panden og giver dem ganske få minutter, til de har fået noget brændt grillflade på sig.
  5. Server dem straks med en krydderurteolie lavet af friske krydderurter, god olivenolie, en snas hvidløg, salt og peber. Du kan også vende dem i en god pasta eller med en grøn salat og noget godt brød.

En anden favorit hjemme hos mig er carpaccio af blæksprutte – en vanvittig flot og velsmagende ret, du kan få opskriften på her.

Vin til grillede blæksprutter

Der skal naturligvis et godt glas vin til sådan en omgang grillede blæksprutter. Jeg ville vælge en rosé eller en hvidvin med noget fylde. Her får du et luksus- og et budgetbud på begge.

Jeg anbefaler:

Rosé til blæksprutter

Château des Bertrands – Det rette valg, hvis du vil flotte dig. En vanvittigt lækker vin og vinderen af min rosésmagning i kategorien roséer over 100 kroner. Læs mere om vinen her. Theis Vine, 139,95-179,95 kroner. Køb vinen her. 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Note Bleue, Philipson Wine – Sejlet direkte ind fra Saint Tropez med saltvandsspøjt om stævnen og vind i håret. En ærke-sydfransk rosé med smuk teint og spinkel bygning – men med en karakterfuld profil. Très chic! Philipson Wine, 45-69,95 kroner. Køb vinen her. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Hvidvin til blæksprutter

Château Pigoudet, l’Oratoire Blanc – Hvidvin med et ekstra gear. Læs mere om vinen her – den tog mig med storm tidligere på foråret. Vinen forhandles til Meny til 175 pr. flaske / 2 for 300 kroner. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Paul Mas Viognier – Min alltime favourite, som jeg altid har på reservelageret. Den gør mig glad hver gang. Læs mere her. Det er Rema 1000, der fører vinen til 59 kroner. 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Find flere opskrifter lige her ….

Indlæg oprettet 191

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen