Toscaner med hår på brystet

Kender du det der med at have en god gammeldags møgdag? Sådan en dag, hvor du hælder sur mælk på de sidste havregryn, de punkterfri dæk på cyklen er punkteret, og du tager bussen i den forkerte retning på vej til dit vigtige møde. Og det er bare den første time af din tychobrahesdag …

Efter sådan en dag kan man godt have brug for at læne sig op ad en ordentlig krop med hår på brystet– og det er her, der kommer en vin ind i billedet! En vin med en god, stærk og markeret krop. Men ikke bare ren muskelstyrke – også en likeable karakter, for det har man også brug for oven på sådan en dag.

Det kunne for eksempel være en dejlig Merlot-vin, sådan som Tenuta degli Dei i Toscana laver den. Merlot er ellers – hvis man er helt klassisk orienteret – lig med Bordeaux, men jeg savnede ikke Frankrig under indtagelsen af Le Redini-Merloten, som er blandet med en lille smule Alicante. Den har både tanniner og kraft, men også en blød side med en fløjlsagtig rundhed og god dybde i eftersmagen. Og den efterlader én med et indtryk af modne, mørke bær på tungen. Nerve-genetablerende most.

Måske vil nogle kende manden bag vinen, Robert Cavalli, som er modedesigner og kunstner. Han lægger navn til solbriller, parfume og designertøj og laver så vin som sådan en slags hobbyprojekt. Det smager dog ikke spor amatør-agtigt. Der ikke sådan en ”åh nej, skal jeg nu til det igen”-vin. Man kan godt smage, vinen er lavet med kærlighed, lyst og interesse. Du får i øvrigt ikke meget andet Cavalli-design for de 95 kr., vinen koster pr. flaske (v. køb af 6 stk.). Jeg giver den fire bankende ❤️❤️❤️❤️

Måske har du lyst til bare at tage det første glas i én slurk som nervedæmpende foranstaltning oven på alle dagens genvordigheder, men jeg anbefaler trods alt at indtage vinen sammen med en form for fast føde. Ud over generel mangel på medvind, lider du formentlig også af jernmangel og trænger derfor til noget godt kød. Jeg lavede en håndhakket oksebøf rørt med frisk timian, hvidløg og parmesan, grillede den – og den udgjorde et perfekt sidekick til den toscanske Merlot.

Skål, Tycho Brahe – kom bare an!

Indlæg oprettet 124

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline