I lykkelige omstændigheder

Der er perioder i løbet af et kvindeliv, hvor man står i den ulykkelige omstændighed, at man ikke må få sig et glas vin. Det kunne for eksempel være, når man er inviteret til parmiddag uden for S-togsnettet, og ens ”bedre” halvdel inhalerer en måneds forbrug af Barolo på rekordtid og overlader bilnøglerne til sin kvindelige (afgjort) bedre halvdel.

En langt mere lykkelig omstændighed er, når man som kvinde skal gøre sin samfundspligt og berige det danske samfund med 1,79 barn (ifølge Danmarks Statistik). Her er der som bekendt en periode på et års tid (plus/minus), hvor man er forment adgang til alkohol.

Det er jo rigtig sundt at give sin krop en pause fra alkohol, men hvad der er langt mindre sundt er, at alle pludselig forventer, at fordi man er ved at kreere et barn, også udvikler en pludselig smag for drikke, der hører barndommen til.

Og så sidder man pludselig dér ved middagsselskabet med en sodavand med så meget sukker i, at man ikke kan få læberne skilt fra hinanden, når de andre middagsgæster brøler SKÅL og drøner Bourgogne rundt i glassene og laver slubrelyde og blinker anerkendende til hinanden. Så kan man godt blive lidt træt i det og få lyst til at give den næste, der kommer med en sodavand en olfert. Og jo nærmere man kommer fødslen, desto flere ticks får man ved tanken om endnu et middagsselskab, hvor man skal skylle sin trøffelpasta og let dampede pighvar ned med endnu en Faxe Kondi eller hyldeblomstsaft med danskvand.

En gravid kvinde kan så sandelig godt have brug for en opstrammer, og hun fortjener også noget ordentligt at drikke, når hun er inviteret på en dejlig middag, så her kommer nogle gode bud på, hvad du kan hælde på din veninde, din søster eller ham manden, hvis kone er i gang med at inhalere en måneds forbrug af Barolo.

Ingen af de nedenstående drikke nærmer sig rigtigt en vin-fornemmelse, men jeg synes, de kan noget hver især – noget godt. Fælles for cideren, den mousserende te og drue/solbær-mosten er, at de har nogle meget dejlige bobler, der er nænsomt fremelskede på hver deres måde og altså er meget langt fra hårde kulsyrebobler. De også bliver serveret i vinflasker med ”voksen”-etiketter, så du også rent perceptionsmæssigt er taget et andet sted hen i forhold til hele soda- og danskvands-universet.

 

Velkomstdrinken – Vaux Träublein

Det tyske sekthus Schloss Vaux har gjort sig den anstrengelse at lave en alkoholfri, mousserende drink på økologiske druer og solbær. Den har en meget let mousse og smager fint og elegant af primært druer og i mindre grad solbær, og jeg synes også, den havde en antydning af kongen af Danmark. Lækker og sommeragtig. Velegnet til velkomstdrink eller en let forret. den fås hos Erik Sørensen Vin til 100 kr. pr. flaske. 

 

Te til maden – Copenhagen Sparkling Tea (Blå)

Økologisk, mousserende te med forførende duft af jasmin og kvæde. Gode bobler og Champagne-feel. Frisk og elegant og den, jeg selv ville foretrække at drikke til maden. Den findes i flere varianter, men det var den blå, jeg smagte. Og jeg gør det gerne igen. Den mousserende te koster 140 kr. pr. flaske og fås hos de fleste vinfirmaer. Løgismose har den på tilbud i øjeblikket – og de har også de andre varianter.

 

Dessertledsageren – Gyldensteen æblecider

Håndplukkede Gråsten-æbler, der siden er blevet koldpresset og lavet til cider. Fuld tryk på æble-smagen, en dejlig blid brus og en helt igennem forfriskende oplevelse. Relativt sød, men på en god og naturlig måde, som gør den god til ost og desserter. Du kan få den hos Kjær & Sommerfeldt til 44 kr. pr. flaske.

 

Cocktailen – Rochester ginger

En kraftfuld ingefær-drink, der siden 1870’erne har gået sin gang under bylinen ”with the kick of two very angry mules”, og der er da også smæk på smagen. Bland den op med eksempelvis en god tonic eller noget æblemost, og giv drinken masser af is, paraply og sugerør. Det smager fantastisk og er et fremragende alternativ til endnu en virgin mojito. Den er på tilbud hos Vild med vin i øjeblikket. 60 kr. for en flaske, der kan blandes til mange drinks. De penge er godt givet ud!

 

Du kan også læse, hvad der sker, når Kvindevin ryger på vandvognen af andre grunde …

Indlæg oprettet 135

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline