Grillede jomfruhummere

Hvis jeg kan få fat i dem, kan jeg godt lide at købe jomfruhummerhaler – altså kun halerne af skaldyret. Selv om de hele jomfruhummere er vildt flotte, så er der mere valuta for pengene i halerne, med mindre man selvfølgelig koger en bisque på skallerne. Hvis du køber hele jomfruhummere, vil jeg anbefale dig at flække dem på langs, inden du marinerer og griller dem.

Her får du en marinade, som er top enkel, men som egner sig virkelig godt til jomfruhummere såvel som vilde rejer (Meny har nogle argentinske på frost, der er fantastiske), kammuslinger og andre skaldyr, du kunne finde på at kaste på en glohed grillrist.

 

Forret til 4 personer / overdådig hovedret til 2 personer

Du skal bruge

1 kg jomfruhummerhaler

1 dl olivenolie

Salt og peber

1 bundt blandede, friske krydderurter (fx persille, timian, citronverbena/jernurt, bronzefennikel)

1 fed hvidløg

3 økologisker citroner

Et godt brød

 

 

Fremgangsmåde

Lad jomfruhummerne dryppe af og tørre på noget køkkenrulle, så de ikke er våde, når du marinerer dem.

Lav imens en marinade af olivenolie, hakkede krydderurter, finthakket hvidløg, salt og peber og skallen og saften fra én af citronerne. Vend jomfruhummerne i 2/3 af marinaden, og gem resten.

Steg nu jomfruhummerne ved høj varme i ganske få minutter – dyrene krummer sig sammen og bliver mere croissant-formede, når de er færdige. Stegetemperaturerne afhænger af varmen på grillen, så hold øje med skaldyrene, så de ikke får for længe.

Skær de sidste citroner midtover, og steg dem kort på skærefladen, til de har fået fine striber.

Servér straks jomfruhummerne med et godt brød, de grillede citroner og en sprød salat.

 

 

 

 

Indlæg oprettet 124

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline