Courgette-frikadeller

Det er lige meget, om du vælger store, små, gule eller grønne courgetter til denne ret – det vigtige ved tilberedningen er at få udvandet dem godt, inden du blander med de andre ingredienser. Tålmodighed er en dyd (har jeg hørt) …

 

Ingredienser – 4 personer

500 g courgetter, revet

2 tsk. salt

3 æg

1 fed hvidløg

4-5 spsk. hvedemel

2 spsk. dild, hakket

1 spsk. mynte, hakket

2 spsk. persille, hakket

Salt & peber

Olivenolie

 

Fremgangsmåde

Kom de revne courgetter i et dørslag. Drys med salt, og lad courgetterne dryppe af en times tid. Du må gerne mase lidt på dem indimellem – de skal smide en masse væske.

Blend æggene med en stavblender sammen med hvidløg, krydderurter og det meste af melet. Bland æggemassen i de drænede courgetter, og smag til med salt og peber. Vær forsigtig med saltningen, for der gemmer sig jo også salt i courgetterne fra udvandingen. Lav eventuelt en smagsprøve for at være sikker på mængden. Kom eventuelt mere mel i dejen, hvis du synes, den virker meget vandet. Men vær varsom, for de må ikke blive melede – pandekagerne her skal være lette i det.

Varm olivenolien op på en slip let-pande, og fordel små klatter af courgettedejen på med en spiseske. Steg de små pandekager gyldne, og læg dem over på et stykke køkkenrulle, så de kan komme af med den overskydende olie inden servering. Spis dem med en sprød frisésalat vendt i vinaigrette og en knasende friskbagt baguette.

 

Vin-match

Courgettepandekager kan godt tåle en vin med lidt fylde, så her anbefaler jeg vin på Viognier-druen. Jeg er vild med Rema 1000s Paul Mas Viognier 2017 fra Languedoc, som du kan læse mere om her.

 

Indlæg oprettet 124

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline