Bellini

Da jeg som ung, nyslået københavner (billetten til firetoget var stadig gyldig) havde job på Pasta Basta (som desværre ikke overlevede glutenfri-bølgen), lærte jeg mange nye ting. En af dem var, at man godt kunne bide al skam i sig og hvirvle rundt på en absurd travl 16-timers vagt i brune sko (hvilket aboslut ikke var moderne) og en skjorte, der godt nok havde et ”small” i nakken, men som alligevel var voldsomt oversized og i en farve, der ledte tankerne hen på Pelle Erobreren og fattiglemmerne i Emil fra Lønneberg. Jeg lærte også, at brune sko og grimme skjorter var ligegyldige, når bare man arbejdede sammen med nogle virkelig sjove piger, der var friske på at danse i 16 timer, efter restauranten var lukket.

En anden ting jeg lærte, var at lave bellini: en lækker lille aperitif bestående af ferskenpuré og prosecco. Jeg savner ikke Pasta Bastas buffetfade med pastasalater – lad dem hvile i fred – men bellinien, den fortjener et comeback!

 

Så som en hyldest til det hedengangne Pasta Basta kommer her en opskrift på bellini!

 

Bellini

Du skal bruge

5 meget modne ferskner*

Evt. lidt rørsukker

Evt. lidt citronsaft

1 fl. prosecco**

 

Sådan gør du

Fjern skind og sten fra fersknerne, og purér dem i en blender. Hvis de perfekt modne, behøver du ikke gøre mere, men hvis de ikke er, skal du lige smage til med lidt sukker og citronsaft. Puréen skal ikke være meget sød – bare sød som moden frugt. Lad blandingen køle af, inden du bruger den.

Brug gerne en coupe, hvis du har. Ellers tag et champagneglas og fyld det ca. en tredjedel op med ferskenpuré. Hæld forsigtigt prosecco ned til frugtpuréen – det skummer meget, så hæld stille og roligt.

Servér straks!

 

*Du kan også bruge modne nektariner og abrikoser, hvis du har det liggende i frugtskålen.

**Du kan selvfølgelig bruge alle slags mousserende vin, men prosecco hører bare til den ægte opskrift fra Venedig.

Indlæg oprettet 124

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline