Ærtesuppe

Jeg elsker ærtesuppe, og selv om det bedste er at bruge danske, søde ærter til denne suppe, kan du altså sagtens lave den året rundt ved at bruge nogle gode frosne af slagsen. Jeg kan sagtens spise mig mæt i suppen med et godt brød til, men du kan også servere den med hjemmelavede croutoner eller små brød med grillet gedeost on the side – gedeosten klæder ærtesmagen fantastisk godt.

 

Ingredienser – 4 personer

 1 spsk. smør

1 lille løg, hakket

1 fed hvidløg, hakket

5-6 kviste frisk timian

500 g bælgede ærter

½ l mild kalve- eller grøntsagsbouillon

Salt & peber

½ dl fløde

Friske ærteskud til topping

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde, og kom løg, hvidløg og timian i. Steg forsigtigt, uden løgene tager farve – de skal bare blive klare og bløde. Kom ærterne i gryden, og hæld bouillonen på. Hvis du bruger friske ærter, skal du lade ærterne koge i ca. 5 minutter alt efter størrelse. Bruger du frosne, skal de kun lige varmes igennem – omkring 1 minuts tid. Blend suppen med en stavblender, kom en sjat fløde i, og smag til med salt og peber. Portionsanret suppen i dybe tallerkner, og kom sprøde ærteskud på toppen.

 

Vin-match 

Suppen her kan have godt af et frisk og syrligt pift fra vinens side. Hvis du serverer suppen som gæstemad, ville jeg hoppe ud i en Crémant d’Alsace eller en anden mousserende vin. Hvis du vil imponere nogen, skal du måske ligefrem hive proppen af en Champagne. Det kunne også være en klassisk Sancerre på Sauvignon Blanc eller en Sancerre look-a-like til en mere behagelig pris. I øjeblikket er jeg glad for La Campagne Sauvignon Blanc 2017 fra Gascogne. Læs mere om den her … 

Indlæg oprettet 124

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline