Meningen med det hele

10636208_10153799661148438_1987043171813427439_n (1)
Foto: Maria P (fra bogen Kend din vin kvinde)

Ambitionen med mine artikler her på Kvindevin er, at når du læser noget her, får du pirret din nysgerrighed, går herfra med et brugbart råd eller får lyst til at hive proppen af en flaske. Jeg smager på rigtig meget vin, og der er meget, jeg ikke skriver om, fordi det ikke siger mig noget eller fordi det ikke er godt nok til at anbefale til andre – det er jo ikke sjovt at læse om noget, man ikke gider drikke. Jeg bedømmer vinene med op til 6  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️, og prisen i forhold til kvalitet er et afgørende parameter i forhold til min bedømmelse.

Gå til mine artikler her.

Jeg har ikke en feministisk dagsorden, selv om denne blog hedder Kvindevin. Mit udgangspunkt er sådan set bare, at jeg er skrivende – og drikkende – kvinde. Jeg elsker vin, og jeg synes, der er en sindssygt spændende verden at udforske – med mig som opdagelsesrejsende iført proptrækker, vinglas og et åbent sind.

Det er min opfattelse, at kvinder grundlæggende griber vin anderledes an end mænd. Det gælder både, når vi taler om vin, smager på vin – og måske også når kvinder producerer vin. Kvinder elsker vin lige så meget som mænd. Vi har bare en anden måde at udtrykke vores glæde på. Og måske kan kvinder lide en anden slags vin end mænd? Jeg ved det ikke, men det er noget af det, jeg vil undersøge og skrive om. Jeg tror nemlig, mange kvinder går lidt kold i al teknikken, fagtermerne og snobberiet omkring årgange. Jeg kan egentlig godt selv blive vildt fascineret af den slags, og jeg er virkelig en sucker for storytelling, men når alt kommer til alt, nytter det jo ikke, hvis jeg ikke kan lide vinen.

Jeg er ikke vinhandler eller –producent eller sommelier for dens sags skyld, men jeg er til gengæld upartisk, uafhængig, og så elsker jeg virkelig vin. Og dette er vinens verden set med fordomsfri kvindeøjne.

 

Vin-præferencer

Det bedste glas vin er det, jeg drikker, mens jeg laver mad. Det er simpelthen dét, der smager mig allerbedst. Jeg drikker selvfølgelig også vin til mad, og jeg synes ofte, jeg oplever, at mad og vin går op i den der berømte højere enhed. Og det er jo fantastisk! Men når jeg nu nyder det glas inden maden allermest, går jeg nok også efter en særlig type vin: En vin, der er ret ren i sit udtryk og ikke kræver samspil med andre smage.

Jeg er klart mest til hvid ståltanksvin, og når det kommer til hvidvin, der har lagret på træfade, så er jeg meget emsig med, at fadet ikke skal være for dominerende. Er det godt afstemt og velafbalanceret, giver det god mening. Jeg elsker cava, prosecco og crémant – men er ikke altid ubetinget fan af ægte Champagne. Jeg er tosset med rosé fra Provence og hvide vine fra Sancerre og Pouilly-Fumé. Men jeg er også vild med Viognier-druen, når den er ramt rigtigt. Jeg eksperimenterer heftigt med Riesling fra alle verdensdele og prøver at få smagt på al den dejlige rødvin, der findes, selv om jeg altid mest har lyst til de lyse vine. Rødvine mætter mig ofte og gør mig tung i kroppen (incl. hovedet) dagen efter. Men jeg leder altid efter rødvine, der kan få skovlen under mine smagsløg (uden det koster mig alle mine sparepenge, hvilket desværre godt kan være tilfældet med Pinot Noir, som jeg rigtig godt kan lide).

Først og fremmest prøver jeg at være fordomsfri. Jeg tror ikke på, at der er endegyldige sandheder i vinens verden, og jeg synes, det er vigtigt at være åben og nysgerrig. Det er også vigtigt at stole på sin egen smag – og ikke alle andres. Have modet til at rynke på næsen ad den den fine årgangsvin, alle andre falder i svime over og i stedet fryde sig over skrueprop-vinen fra Netto. Hvis nu det er den, der smager bedst!

Du skal vide, jeg er håbløst frankofil. Det er medfødt og svært at gøre noget ved. Jeg cand. mag. i fransk, rejser meget i Frankrig, har mange kontakter der og ender derfor også tit med fransk vin i glasset. Det betyder ikke, jeg ikke er vild med vine andre steder fra, så hvis du synes, der er noget, jeg skal smage, så tip mig endelig. Jeg elsker at få udvidet horisonten! Jeg modtager også gerne smagsprøver, men det er ikke ensbetydende med, at jeg kan lide den eller skriver om den. Jeg forbeholder mig retten til at være helt fri.

Nu ved du lidt om mine præferencer og ved, hvad du kan forvente her på siden!

 

Klik dig over til mine artikler …

 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline